Ми у Facebook
20.05.2003, 17:45

Сулковському набрид деструктив

У понеділок народний депутат України Павло Сулковський провів прес-конференцію у залі засідань обласної ради. Розмова була присвячена його нещодавному виходу з фракції “Наша Україна” і входження до “Регіонів України”
За словами Сулковського, є щонайменше дві причини, через які він покинув фракцію. Рішення про вихід з “Нашої України” він осмислював протягом тривалого часу. Врешті-решт для себе особисто зрозумів: чим скоріше опозиція в державі припинить свої деструктивні дії, тим скоріше настане лад. Сулковський каже, що люди, які за нього голосували, не повинні розчаровуватися. Він запевняє, що з виходом із фракції потроїть свій ентузіазм заради кращого життя своїх виборців. Тим більше, що складати повноваження народного депутата, як цього дехто очікує, не збирається, оскільки немає для того законних підстав. Конституція, за словами Сулковського, передбачає лише три випадки складання депутатом своїх повноважень. Це — заява від самого народного депутата, його смерть та розпуск парламенту Президентом.
Другою причиною, через яку Сулковський покинув “Нашу Україну”, є підтримка прем’єром Віктором Януковичем програми виробництва комбайнів спільно з німцями на “Рівнесільмаші”. Передбачається, що за кілька років на підприємстві вироблятимуть понад 10 тисяч зернозбиральних комбайнів, а кількість задіяних у виробництві людей уже в перший рік роботи складе не менше 3 тисяч чоловік. Але все це — перспектива, можливо, і не надто далека. Поки ж що для Сулковського актуальними залишаються зіпсовані стосунки з колегами з Блоку “Наша Україна” у Верховній Раді. Навіть на прес-конференцію до нього прийшла значна кількість осіб, певною мірою причетних до газети “Волинь”, і намагалися поставити Павлу Сулковському незручні запитання. Однак скандалу не вийшло. Екс-нашоукраїнець відповідав стримано, щоправда, не завжди конкретно. Тим часом ще одна група прихильників одного з народних депутатів чекала Павла Сулковського неподалік “білого дому”. Начальнику управління з питань внутрішньої політики Ігорю Тимошенку якимось чином вдалося вмовити цих людей зайняти місце по той бік вулиці Кавказької. Можливо, зробити це їх змусило сонце. Проте посваритися із Сулковським їм навряд чи пощастило.





На правах реклами