Ми у Facebook
16.12.2003, 20:01

Аура вишуканих парфумів

В усі часи жінки прагнули бути красивими та неповторними, у будь-якому віці виглядати привабливими та молодими. Жіночність і чарівність забезпечують струнка фігура, ніжна посмішка та елегантний одяг. Завершальний штрих — вдало підібрані парфуми.
Якщо вірити рекламі, парфуми роблять жінок романтичними, впевненими в собі, іронічними, мрійливими, сексуальними, чарівними і ще бозна-якими. Запахи здатні викликати щастя, збудження, чуттєвість і навіть стрес, депресію, апатію. Головне — правильно підібрати парфуми.
Сприйняття запаху — річ дуже індивідуальна, навіть інтимна. Ніхто не дасть універсального рецепта, як вибрати парфуми, які підходитимуть вам особисто, а розмаїття парфумерії у магазинах іноді навіть лякає. Тому в цьому непростому виборі допоможе лише досвідчений та уважний консультант. Він врахує стиль вашого одягу, косметики, ваші попередні смаки щодо парфумів і допоможе знайти нові.
Більшість консультантів дотримуються думки, що нерозумно купувати парфуми лише тому, що їхній запах модний цього сезону, адже це не гарантія того, що вони пасуватимуть саме вам. Навіть якщо ваш вибір є вдалим, не варто користуватися парфумами зранку до вечора. Найкращий варіант — мати набір парфумів, одеколонів і туалетної води. Більш легкі або прості запахи — для щоденного користування, більш складні, насичені — для модного та вечірнього одягу. Деякі парфуми можна використовувати на ніч. Якщо користуватися лише одними парфумами, згодом не відчуватимете їхнього аромату. До того ж, лише один запах, зрозуміло, не може завжди відповідати настрою або гармоніювати з будь-яким одягом. Слід пам’ятати, що улюблений запах навіть дуже гарних і дорогих парфумів може змінитися під впливом індивідуальних особливостей власного тіла і стати неприємним для людей, які нас оточують.
Як вибрати парфуми і при цьому не помилитися? Здебільшого ми вибираємо парфуми в тому місці, яке для цього найменше пристосоване — в парфумерному магазині. Насправді, щоб оцінити парфуми, треба створити особливі умови: спокійну атмосферу, жодних ароматів навколо і, що особливо важливо, — мати достатньо часу. Суєта довкола, наповнене запахами повітря парфумерного магазину аж ніяк не сприяють виконанню цих вимог. Якщо вас зацікавили певні парфуми, візьміть їх додому та перевірте ввечері, коли всі заспокоїлися, а ви забули про проблеми пережитого дня. Для цього потрібно змочити парфумами паперову смужку і вдихнути аромат. Ще одну крапельку нанесіть на зап’ястя. Якщо навіть запах сподобався, не купуйте відразу весь флакон. Заберіть з собою смужку паперу і декілька разів на день вдихайте цей аромат, щоб вловити те, як він змінюється. Насамперед намагайтеся робити все дуже уважно. Заплющіть очі, забудьте про все неприємне, сконцентруйтеся на ароматі та запитайте себе: “Яким мені здається цей запах? Про що він мені нагадує? Він теплий чи холодний, легкий чи важкий, знайомий чи незвичайний, ніжний чи різкий, пахне квітами чи пудрою?”
Парфуми мають неоднакову міцність і тривалість запаху. Розрізняють три основні стадії запаху парфумів: початковий, основний (серединний) і остаточний або кінцевий. Справжній букет парфумів проявляється лише через 15-20 хвилин. Він і є основним (серединним) запахом, який ви відчуватимете впродовж 20-25 годин. Потім його міцність зменшується, й упродовж наступних 10-15 годин можна вловити кінцевий аромат. Оцінюючи парфуми, слід орієнтуватися на основний запах.
Парфумери, рекомендуючи вибрати той чи інший аромат, можуть поцікавитися, як вас звати. Іноді назви парфумів гармоніюють з іменами. Наприклад, для Марії, а це ім’я означає “гірко”, парфумери можуть порадити французькі парфуми із запахом опалого листя.
Якщо ви зустрінете “справжні” парфуми на ринку, то для душевного спокою і певності в цьому завітайте до фірмового магазину й уважно розгляньте всі деталі оформлення упаковки та флакона парфумів, які ви обрали. Намагайтеся запам’ятати тексти та відтінки фарб на етикетці та коробці, візьміть з собою паперову смужку з запахом. Тоді можете спокійно купувати ці парфуми на ринку за нижчою ціною.
І насамкінець — кілька основних правил вибору парфумів. Використовуйте будь-яку можливість відкрити для себе нові парфуми. Проба парфумів — найкращий і єдиний шлях до відкриття для себе їхнього світу. Тільки ваше власне сприйняття підкаже, який аромат вам пасує. Щоб вам не радили, насамперед треба враховувати власні побажання, стиль і смак. Ніколи не наносіть парфуми на тканину.
Запам’ятайте ще одне: парфуми, які вам не дуже подобаються, впливають і на ваш зовнішній вигляд. Не лише тому, що, використовуючи їх, ви втрачаєте впевненість у собі, але й тому, що руйнується ваша індивідуальна аура. Навіть якщо такі парфуми — подарунок коханого чи останній писк моди, забудьте про них, подаруйте їх тій людині, якій вони сподобаються.
Зберігати парфуми слід у захищеному від яскравого світла місці. Не економте парфуми. Їх треба використовувати, оскільки з часом вони втрачатимуть свої властивості.
Головне у виборі парфумів — упевненість у тому, що це саме ваш аромат, а не той, яким може користуватися кожна жінка.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ