Ми у Facebook
04.03.2004, 19:36

Будинок не впаде, вода не затопить?

У Миколи Краська та Василя Берташа сил побороти стихію вистачить

Найближчим часом у районах області працюватиме комісія, яка перевірятиме технічний стан усіх об’єктів соціально-побутової сфери, щоб не повторилася трагедія московського “Трансваальпарку”.
Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Василь Берташ на засіданні обласної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) Рівненської області. Він наголосив, що такі об’єкти обласному керівництву відомі, але ця інформація не зовсім правдива. Керівники районів, з метою, аби випросити з обласного бюджету побільше коштів, нерідко згущують фарби і повідомляють про аварійність тих об’єктів, які такими не є.
Тим часом, за прогнозами синоптиків, у другій половині березня настане відчутне потепління, Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення вживає заходів, щоб повінь не завдала збитків населенню та сільгосппідприємствам.
Мешканцям Рівненщини добре запам’яталась весняна повінь п’ять років тому, коли були підтоплені важливі об’єкти життєзабезпечення області, а збитки від паводка тоді склали приблизно 10 мільйонів гривень. І хоча, як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Василь Берташ, загрози критичного виходу річок із заплав нинішньої весни не очікується, проте від природи можна очікувати чого завгодно.
На засіданні обласної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) Рівненської області було заслухано інформацію служб, управлінь, підприємств та організацій щодо готовності до весняної повені та дощових паводків у поточному році.
У відсутності загрози для населення від підняття рівня води у річках впевнений і начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Красько.
Побудовані дамби поблизу Вовчиць і Немович Зарічненського району, Колок Дубровицького району дають стовідсоткову гарантію того, що ці населені пункти, які перебувають в зоні підвищеного ризику, не будуть підтоплені. Об’єкти обстежені, якихось порушень немає, усі гідроспоруди перебувають в робочому стані. На сьогодні, як зауважив Микола Красько, вжиті заходи дозволяють говорити про те, що повінь у цьому році буде керованою.
На ділянках, де підтоплення все ж таки можливе, ще до початку повені людей буде відселено. Скажімо, у селі Немовичі Зарічненського району з року в рік підтоплюється 18 будинків. Тому Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення у разі загрози підтоплення людей, що мешкають в цих будинках, та худобу планує відселити. В області, переконаний пан Красько, достатньо сил для того, щоб впоратись з цими обов’язками.





На правах реклами