Ми у Facebook
02.10.2008, 12:18

Вони росли разом із нами

Усі ми починали справу у часи “дикого” бізнесу, а тепер стали повнолітніми. Упродовж довгих років ми були і клієнтами один одного, нас об’єднували партнерські зв’язки. Завдяки нам бізнес у місті ставав і став цивілізованим.
Фірма “Олісма” утворилась 1992 року. Назва фірми — абревіатура імен дружин засновників: Олена, Світлана, Марія. Справу починали три підприємці.
— Нині маємо тільки двох засновників, — розповідає заступник директора, керівник меблевого напрямку Олександр ОМЕЛЬЧУК. — Це Ярослав Плахтина та Павло Мулява. МП ТОВ “Олісма” у далекому 1992-му виготовляло тільки меблі для Рівненщини, а сьогодні підприємство має фірмовий магазин у столиці та постачає свою продукцію на європейський ринок.
До числа постійних клієнтів підприємства входять відомі банки, також Видавничий дім “ОГО”, ТРК “Рівне 1”.
За словами Олександра Омельчука, за цей час підприємство налагодило співпрацю з відомою шведською фірмою “ІКЕА”, стало одним із засновників Української Асоціації Меблевиків та отримало безліч нагород і відзнак. Зокрема у квітні 2003 року за рішенням Експертної ради Асамблеї ділових кіл України стало лауреатом Всеукраїнського конкурсу “Вища проба”, а продукція МП ТОВ “Олісма” внесена до “Реєстру кращих товарів України”. За підсумками Всеукраїнського конкурсу якості продукції цього ж року підприємство стало фіналістом конкурсу “100 кращих товарів України”.
Секрет успіху МП ТОВ “Олісма” Олександр Омельчук вбачає в індивідуальному підході до клієнта і готовності виконання всіх його забаганок, а ще — у вивченні тенденцій ринку меблебудування і втіленням у своїх виробах кращих ідей світових виробників.
— Цікаві були часи, — згадує 1992 рік директор ТОВ фірми “АУРАС” Валерій БУБЕНКО. — Тоді працювали державні підприємства та кооперативи, до яких усі ставились з деякою тривогою. А тут з’явилась фірма, що надає охоронні послуги, та ще й товариство з ОБМЕЖЕНОЮ відповідальністю. Слова з “обмеженою відповідальністю” насторожували багатьох клієнтів. Але незважаючи на це, ми почали свою діяльність і добре себе зарекомендували на ринку. Це був час “дикого” бізнесу, коли підприємці суміщали різні напрямки діяльності. Ми, до речі, також. Але з часом вирішили зупинитись на одному — встановленні охоронно-пожежної сигналізації.
Відтоді “АУРАС” встановив сигналізації на п’яти тисячах об’єктів і має безліч постійних клієнтів. З деякими співпрацює вже 10 років.
— Клієнти росли на наших очах, — зауважує Валерій Бубенко. — Ми їм допомагаємо: забезпечуємо охорону бізнесу та власного майна. Спочатку встановлювали сигналізацію на один магазинчик, потім — на другий, далі — на заводик, потім — на власний будинок, — наголошує він.
Якщо подивитися довідник тих часів, то побачимо 12 приватних структур, що займались сигналізаціями. Нині таких 30 фірм, проте тільки дві протримались усі ці роки. На думку Валерія Бубенка, успіху фірми сприяло й те, що фірма набрала кваліфікований персонал, який надавав якісні послуги.
Основний кістяк колективу — співробітники, що працюють з перших днів заснування фірми. Молодь навчають на власній базі, безпосередньо під час роботи поруч з досвідченими фахівцями — це краще, ніж переучувати або переманювати фахівців з інших фірм, — переконаний керівник.





На правах реклами