Ми у Facebook
20.04.2012, 17:17

У Рівному на дебатах Інтернет прирівняли до отрути [+Фото]

Використання Інтернету в процесі виховання дітей обговорили у Рівному на дебатах. Під час годинної дискусії громадські діячі, науковці, лікарі та депутати обговорили всі переваги та недоліки доручення малюків до інтернет-спільноти та соціальних мереж.
Загальноміські дебати на тему "Діти та інтернет. За чи проти?" пройшли в рамках підготовки обласного форуму: "Як правильно виховати дитину". Організували обговорення, громадська організація "Молодіжний форум", Рівненський інститут Київського університету права та сімейний клуб "Пузата мама".



— Тема інтернету у сучасному виховному процесі дуже гостра і актуальна. Діти дуже швидко розбиваються і вбирають нову культуру, тому таких захід допомагає батькам зрозуміти як діяти у нових сімейних обставинах, — зауважив учасник журі турніру, заступник голови Рівненської ОДА Олексій Губанов.



Актуальність або ж шкідливість Інтернету для дітей випало доводити відомими у місті, громадським діячам, політикам та лікарям. Серед них керівник сімейного клубу "Пузата мама" Оксана Прокопчук, головний дитячий психіатр Василь Галябар, депутат Рівнеради, голова постійної комісії з питань етики, моралі Олександр Лащук.



— Інтернет – морже бути і отрутою для дитини, і ліками. Головне навчити своїх дітей правильно використувати його, — наголосив учасник дебатів, керівник рівненського "Тато-клубу" Руслан Алексіюк. — А ще батьки мають постійно цікавитись життя дітей та приділяти їм увагу. Так я наприклад, лімітую час перебування в мережі. Також разом з ними шукаю там нову інформацію, спілкуюсь з родичами.




Загалом учасники команд навели чимало аргументів, прикладів та жартів, а також відповіли на запитання глядачів. Знайшлись і противників точка порозуміння. Обидві сторони погодились, що батькам потрібно навчати дітей правилам поводження у Інтернеті та лімітувати час. Такий результат відбився і у рішеннях журі — нічия.




Під час заходу глядачі могли переглянути фотовиставку клубу "Простір фото" "У матусі під серцем", яка популяризує грудне вигодовування малюків.








На правах реклами