Ми у Facebook
25.06.2012, 11:52

На Рівненщині проводять літню школу для юних філологів

Перший обласний літній профільний збір за напрямом "Філологія" проходитиме з 24 червня до 7 липня на базі дитячого санаторно-оздоровчого комплексу "Електронік-Рівне", що в с.Олександрія Рівненського району, для 25 учнів 10-11 класів шкіл Рівненщини.
Організатори проекту - управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації та Рівненська Мала академія наук учнівської молоді. Учасники збору - це старшокласники, які є переможцями ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук з гуманітарних дисциплін. Упродовж двох тижнів для них проводитимуть заняття з науковцями, зустрічі з письменниками, краєзнавчі екскурсії та літературні вечори. Все - для того, аби розвинути творчі здібності та естетичний смак юних філологів, стимулювати їх до подальшої пошуково-дослідницької роботи.

- Уся програма спрямована на те, щоб ви якнайкраще усвідомили, які багаті на літературні таланти Рівненщина і Волинь, і що ви є продовжувачами тієї спадщини, - наголосила, звертаючись до учасників збору під час його урочистого відкриття, що відбулось у неділю у Рівненському Будинку вчених, доцент кафедри українськох літератури Рівненського державного гуманітарного університету, кандидат філологічних наук Мирослава Крупка, яка виступила керівником наукової частини проекту. - Ви познайомитесь із творчістю письменників, які репрезентують Рівненщину не лише на всеукраїнському, а й на світовому рівні.

Міжнародна тематика з'явиться у програмі літнього профільного збору вже на другий його день - увечері 25 червня школярі зустрінуться із відомим українським письменником, рівнянином за походженням Максимом Кідруком, автором низки книг про подорожі у екзотичні куточки світу. А ще на учасників проекту чекатимуть екскурсії до музею-заповіднику "Поле Берестецької битви" та культурно-археологічного комплексу "Пересопниця", Національного університету "Острозька академія", музеїв Дубна, Острога та Луцька; Рівненського обласного краєзнавчого музею тощо.



Насичену програму занять та дозвілля обдарованих юних філологів гармонійно доповнюватимуть і комфортні умови проживання - школярам організували п'ятиразове харчування та проживання у мальовничому куточку Рівненщини.

- За підсумками участі у літньому профільному зборі його учасники мають підготувати невелике наукове повідомлення, - розповідає заступник директора Рівненської Малої академії наук учнівської молоді Олександр Мазур. - Наскрізна тема проекту звучить так: "Письменство Волині: знакові пам'ятки, події, імена".

Відеорепортаж про настановну сесію Рівненської Малої академії наук учнівської молоді 2011/2012 навчального року


Рівненська Мала академія наук учнівської молоді вже має досвід організації подібних заходів - два роки поспіль на її базі відбувалась низка всеукраїнських профільних шкіл, куди з'їжджались обдаровані учні з усієї України. Зокрема, у 2010 та 2011 роках Рівненська МАН приймала учасників Всеукраїнських літніх шкіл журналістики. Нинішній літній профільний збір - це, по суті, спроба рівнян перенести досвід реалізації аналогічних всеукраїнських проектів на рівень області. Принагідно - і випробувавши дитячий санаторно-оздоровчий комплекс "Електронік-Рівне" як нове потенційне місце проживання учасників подібних заходів у майбутньому. А вже наступного року рівняни розраховують знову прийняти в себе учасників Всеукраїнської літньої школи журналістики. Адже досвід проведення таких заходів упродовж двох попередніх років загалом розцінюють як вдалий.








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковин аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра

25.04, 09:00 Завтра сесія облради: Про що говоритимуть рівненські депутати

25.04, 08:01 І у Рівному, і в Зорі, і в Сарнах: Декілька багатоповерхівок залишаться без газу

25.04, 07:34 Рівне сьогодні: На кількох вулицях міста не буде води