Ми у Facebook
27.10.2013, 12:09

Зіркові подорожі рівнян: Світлана Омельчук про Кіпр [+ІНТЕРВ'Ю]

Де відпочивають топ-менеджери місцевих видань? Виявляється, на Кіпрі. Відомий своїм офшором, острів ласкаво прийняв і допоміг розкласти думки по поличках Світлані Омельчук, директору Видавничого дому "ОГО".
— Який був найкращий відпочинок?
— Точно, Кіпр, бо він був останнім. Все ще свіжий у пам'яті, острів залишив враження респектабельності англійців і безтурботності кіпріотів грецького походження. Великі столи, що ломилися від різних страв, гостинність готельєрів, сертакі, місцеве вино у глечиках. Ніяких галасливих слов'янських туристів, все чинно і бутиково. Так склались обставини, що мені необхідно було впорядкувати свої думки. Подруга порадила залишити все в Рівному — відірватись від землі і полетіти. Так припало, що точкою прибуття став Кіпр. За тиждень я змогла все розкласти по поличках, спокійна і врівноважена повернулась додому.



— І найкращий готель, в якому ви зупинялись?
— "Аматеус хотел" на новому модному курорті Айа-Напа з найкращим пляжем "Нісі біч". Найбільше вразила таця з кавовим набором. Після дороги і втоми побачити у номері каву було найвищою миттю насолоди.


— Що потрібно для ідеального відпочинку?
— Пляж, пляж і ще раз пляж!!! Шезлонг, шляпа, окуляри, коктейль "віскі+гуава". І найголовніше — ідеальне море...



— Що ви завжди берете з собою?
— Купальник. Навіть якщо це поїздка у Відень чи Берестечко. Ніде не пропущу можливості поплавати. Друга річ — це окуляри, без них нікуди. А от мобільник завжди залишаю у номері.

Зіркові подорожі рівнян: Тарас Лесів про острів Крит

— Яка ваша найкраща порада для подорожувальників?
— Почитати, переглянути інформацію про місцину, куди їдеш. Не розчаровуватись від першого настрою, адже перше враження може бути помилковим. Синдром туриста проходить через 8 днів, відчуття кардинально міняються. Моє перше враження від Кіпру було дивним: замість очікуваних хмарочосів офшорних компаній потрапила у спокійний, залитий сонцем острів, з розвинутим сільським господарством. А сьогодні наснився сон і я страшенно захотіла повернутись на Кіпр.



— Куди хочете поїхати далі?
— Наступною поїздкою точно буде Крит. Але потім потягне на екзотику, навіть не так в екзотичні країни, як на ОКЕАН.

— Якою була ваша найгірша подорож?
— У Ростов-на-Дону два роки тому з колегами летіли внутрішніми авіалініями. У Москві загубили багаж. А на зворотному шляху за фото кіоску затримало ФСБ. Довелося видалити знімки і пройти процедуру допиту. А все тому, що я не помітила надпис “фото заборонено” о 4-й ранку в аеропорту.



— Найгірший досвід відпустки?
— Минулорічний Крим, с.Малореченське. У перший же день ми отруїлися у місцевому кафе татарською кухнею. Також вразила відсутність нормальних умов для проживання.

— Найбільша помилка у пакуванні валізи чи неприємна історія, пов'язана з багажем?
— Все в тому ж Ростові-на-Дону, коли наш багаж забули у Москві, я опинилася без нічого, навіть без верхнього одягу. Тепер у ручну покладь беру все необхідне: від жіночих дрібничок до куртки.



— Чого б ви хотіли уникнути під час відпустки?
— Контакту, починаючи з літака і продовжуючи поїздкою з некомунікабельними, скандальними, шумними, прискіпливо напористими людьми.

— Які найбільш неприємні відчуття після подорожі?
— Шкода, що я так люблю Україну, вона така безмежна і зелена, і в той самий час така недоглянута, розхристана, без господаря. Дуже сподіваюсь, що в нас буде лад і умови для комфортного відпочинку.





На правах реклами