Ми у Facebook
29.12.2013, 07:00

Чому понеділок – день важкий?

Кожен із семи днів тижня має свої особливості. Астрологи пояснюють це тим, що ними керують і на них впливають сім різних планет.
Над понеділком панує Місяць, начальник вівторка – Марс, середа – під впливом Меркурія, четвер – у владі Юпітера, п`ятниця – під чарами Венери, субота – під Сатурном, а в неділю царює Сонце.

Не раз, пояснюючи на старті тижня своє небажання працювати чи виконувати якийсь неприємний обов`язок, ми виправдовуємось: "Понеділок - день важкий". А й справді, кажуть астрологи. І пояснюють: під дією Місяця люди стають більш пасивними, емоційно нестійкими, нездатними приймати важливі рішення й робити рішучі кроки...

Кажуть, жодна війна в понеділок не починалася. Правда це чи ні - на совісті істориків. Швидше за все, із запланованих на понеділок десяти справ зробите половину, якщо не менше. Прес-конференції, презентації, призначені на понеділок, часто переносять на інший день. Навіть геніальні ідеї, озвучені на понеділковій нараді, залишаються поза увагою начальства і сонних після вдалих вихідних колег.



День, присвячений Місяцю, - це день споглядання. Тож на початку тижня у нас найкраще виходять роздуми про те, що хочемо зробити. А от рішучі необдумані кроки можуть обернутися невдачею. За винятком тих випадків, коли все вже давно підготували, про все домовились і залишається поставити підпис на угоді, віднести папірець в інший кабінет, скинути електронкою зроблене й узгоджене ще минулого тижня.


Народні приказки та прикмети про понеділок:

Понеділок вважається важким днем, а тому в понеділок не починають ніякого великого діла.

Понеділок і п’ятниця – важкі дні, вівторок і субота – легкі.

Вирушати в подорож у понеділок – нещаслива прикмета.

У понеділок роботи не починай і в дорогу не вирушай.

У понеділок давати гроші в борг – увесь тиждень видатки.

У понеділок жодних справ не починай.

Понеділок – похмілля.

Якщо понеділок починати з гулянки – весь тиждень гуляти будеш.

Якщо в понеділок щось не вдасться, то буде невдача цілий тиждень.





На правах реклами