Ми у Facebook
12.01.2014, 18:35

Пенсії в 2014 році: новини від Пенсійного фонду

Прийом громадян за принципом "єдиного вікна" організовано в усіх управліннях Пенсійного фонду на Рівненщині, повідомив у телеефірі начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Рівненській області Василь Петняк. Більше новин від Пенсійного фонду - читайте далі!
Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Рівненській області Василь Петняк у прямому ефірі Рівненської обласної телерадіокомпанії спілкувався з жителями Рівненщини. Він, зокрема, зазначив, що упродовж 2013 року фінансування виплати пенсій в області проводилось своєчасно і в повному обсязі, на що було спрямовано 5151,9 млн. грн., або на 387,2 млн. грн. більше, ніж у 2012 році. Це стало можливим завдяки ефективному адмініструванню надходження платежів до пенсійного бюджету. За оперативними даними, Рівненська область – має один із кращих в Україні показників мобілізації власних коштів; порівняно з 2012 роком їх надходження збільшилися на 105,8%.

У результаті проведених перерахунків пенсій, середній їх розмір в Рівненській області за минулий рік (без урахування пенсіонерів силових структур) збільшився на 60,83 грн. і на 1 січня 2014 року досяг 1337,54 грн. У військових пенсіонерів середня пенсія зросла з 2141,68 грн. станом на грудень 2012 року до 2269,52 грн. – на 1 січня 2014 року.

Перерахунок пенсій у грудні 2013 року: кому і скільки

Тим часом станом на 10 січня в Україні повністю профінансовано перший транш державних соціальних допомог за січень. Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська, інформує прес-служба Міністерства. «За оперативною інформацією, Держказначейство переказало 3,2 млрд. грн. на фінансування першого траншу державних соціальних допомог за січень, що відповідає поданим заявкам. Таким чином вже з наступного тижня усі, хто одержує допомоги по малозабезпеченості, сім’ї з дітьми, діти-інваліди та інваліди з дитинства мають почати одержувати ці виплати», - сказала міністр.

Мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2014

Нині кошти вже перераховані в регіони, після чого будуть направлені в райони, а далі надійдуть до поштових відділень та банківських установ, які і здійснюють безпосередньо виплати. «На селекторній нараді, що проходила наприкінці грудня, регіональним управлінням соціального захисту було доручено заздалегідь підготувати усі необхідні для проведення фінансування виплат документи. Це дозволило у стислі строки в перші ж робочі дні подати відповідні заявки до Міністерства фінансів», - сказала Наталія Королевська.





На правах реклами