Ми у Facebook
13.06.2014, 21:23

Підживлюємо рослини... дріжджами [+ПОРАДИ]

Недарма люди кажуть: «Хочеш мати добрий врожай - підживлюй рослини». Але чим краще підживлювати? Пані Олена з села Горбаків запитує, чи можна підживлювати рослини звичайними дріжджами? Так, натуральні дріжджі й справді дуже ефективний підживлювач.
Дріжджі можна використовувати для підживлення городніх та садових рослин. Я уже не перший рік користуюсь таким метод і переконалась у тому, що вони з успіхом замінюють органічні добрива.

Дріжджі стимулюють ріст рослин, підвищують їх стійкість до хвороб, активізують грунтову мікрофлору і зміцнюють кореневу систему. Вони багаті на білки, вуглеводи, містять вітаміни, мікроелементи.

Як вберегти помідори у дощову погоду: поради рівненським городникам



Які рослини можна підживлювати розчином дріжджів?

Підживлювати дріжджами можна абсолютно всі рослини: овочі, квіти, плодові дерева та кущі. Я помітила, що найкраще на таке підживлення реагують помідори, огірки та перець.

Як підживлювати рослини дріжджами?

Використовую для підживлення як свіжі, так і сухі дріжджі. 100 грамову пачечку свіжих дріжджів розчиняю у відрі теплої води. Даю можливість розчину настоятися, не меньше 5-6 годин, і підливаю під кожну рослину по 0,5 л. Якщо використовую сухі дріжджі, то беру 2 чайних ложки на відро води, але настоюю вже добу у теплому і темному місці.

Як правильно проріджувати буряки: поради рівненським городникам



Поливаю рослини розчином дріжджів один раз у місяць, тобто за сезон роблю 2-3 підживлення. Якщо концентрацію розчину зменшити (0,5 л розчину дріжджів розвести ще в 10 л води), то підживлювати можна і частіше.

Результат підживлення помітний достатньо швидко і все росте «як на дріжджах».



Ще один варіант підживлення для тих, хто не хоче "чаклувати" з розведенням дріжджів. Беру черствий чорний хліб і замочую його на добу у воді. Цією водою поливаю будь–які рослини і достатньо часто.



Рослини, ріст яких простимульований дріжджами, розвиваються міцними, а плоди - здоровими та соковитими.

Гарного вам врожаю! І дякую всім, хто пише мені на e–mail lucky-tanya@ukr.net і ставить свої запитання.





На правах реклами