Ми у Facebook
01.12.2014, 12:55

Рецепти: Салати з рибою

У Різдвяний піст на столі віруючих християн, крім певних днів, дозволяється риба та олія. До вашої уваги - рецепти салатів, складовою яких є риба. Майонез можна замінити заправкою з олії, лимонного соку та спецій. А яйце - додати окремо для тих, хто не постить.
Салат “Дивовижа”
1 банка рибної консерви в маслі, 1 цибулина, 1 пачка чипсів, капуста, сіль, майонез.

Викласти шарами: 1 – розім’яту рибну консерву, 2 – мариновану в оцтовому маринаді цибулю, 3 – майонез, 4 – дрібно нарізана й перетерта із сіллю капуста, 5 – майонез, 6 – чипси (викласти насамкінець, щоб не розм’якли).

Салат овочевий з оселедцем
Півголовки цвітної капусти, 200 г консервованої стручкової квасолі "шпарагівки", 1 невеличкий оселедець, по 1 столовій ложці олії та оцту, мелений чорний перець, трішки гострого червоного перцю, подрібнена зелень петрушки, дрібка цукру.

Цвітну капусту зваріть у підсоленій воді й розберіть на суцвіття. Квасолю наріжте на свій смак. Подрібніть філе оселедця. Перемішайте і залийте сумішшю олії та оцту, приправленою цукром, перцем та зеленню. Поставте в холодне місце принаймні на годину.

Cалат з копченої скумбрії
На 1 скумбрію - 3-4 яблука, 1 квашений огірок, 5 яєць, 1 банка зеленого горошку, пучок зеленої цибулі, майонез, зелень.

Очищену від шкіри та кісток рибу, почищені яблука, огірок та варені яйця наріжте кубиками, як для салату "Олів'є". Додайте зелений горошок, дрібно нарізану зелену цибулю, все перемішайте, залийте майонезом. Салат викладіть гіркою у невеликі скляні салатнички, прикрасьте кружальцями яєць та зеленню.

Салат "Евріка"
150 г консервованої печінки тріски, 60 г консервованого зеленого горошку, 2 варені яйця, 1 ріпчаста цибулина, кілька пір'їн зеленої цибулі з підвіконня, 1 варена картоплина, кілька скибочок лимона, майонез, сіль.

Печінку тріски подрібніть, картоплю та яйця наріжте кубиками, додайте зелений горошок, дрібно пошатковану цибулю. Усе добре перемішайте, якщо необхідно, посоліть. Викладіть на тарілку гіркою, полийте майонезом, посипте подрібненим білком, прикрасьте скибочками лимона, горошком та зеленою цибулею.

Салат з консервованої ставриди з горіхами
1 баночка ставриди в олії, 1 жменя подрібнених волоських горіхів, 1 зубчик часнику, 4 чайні ложки лимонного соку або 4-5 тонких скибок лимона або 2 чайної ложки розведеної у воді лимонної кислоти.

Часник розтовчіть, додайте олію (можна обережно злити з консерви або взяти дві ложки рафінованої), перемішайте. Шматочки ставриди покладіть у салатницю, збризніть лимонним соком або вкрийте розрізаними на чотири частини скибками лимона. Усе це полийте часниковою олією і посипте горіхами.

Салат “Незвичайний”
Банку рибних консервів в олії розминають з вареним яйцем (попередньо видаляють з риби кістки), натертим на тертці плавленим сирком, дрібно нарізаною цибулею і майонезом.

Прикрашають солодким червоним, зеленим, жовтим перцем, нарізаним кільцями (можна консервований перець нарізати соломкою, квадратиками) і майонезом.

Салат “Золота рибка”
200 г філе хека, 3 картоплини, невеличка цвітна капуста, 2 морквини, 4 помідори, сіль, майонез.

Картоплю, капусту та моркву відварити, порізати кубиками, додати порізане філе риби, перемішати, заправити майонезом, сіль, перець та зелень – за смаком. Прикрасити напівкільцями з помідорів.

Салат-коктейль з оселедцем
100 г житнього хліба, 2-3 варені картоплини, 1 оселедець, півпучка зеленої цибулі, 100 г майонезу, зелень петрушки.

Наріжте дрібними кубиками хліб, обсмажте на невеликій кількості олії. Дрібно наріжте картоплю, цибулю та філе оселедця без кісток. Викладіть у скляну салатницю чи вазочку шарами або перемішайте, зверху полийте майонезом чи олією, посипте зеленню петрушки.

Салат із солодкого перцю і рибних консервів
6 шт. перцю, 200 г твердого сиру, 2-3 солоні огірки, зварені круто яйця, зелень петрушки, 1 банка рибних консервів.

Перець почистити від зернят, нарізати соломкою і розкласти на плоскій салатниці. Із огірків зняти шкіру, нарізати кубиками і накласти гіркою на перець. Полити олією з консервів, посипати тертим сиром і зеленню петрушки. Навколо обкласти рибними консервами.






На правах реклами