Ми у Facebook
04.04.2015, 08:15

Молитви перед таїнством сповіді та причастя

Під час Великого посту багато православних християн намагаються не просто відвідати божественну літургію, а і здійснити таїнства сповіді та причастя.
Під час Великого посту християни і так повинні посилено молитися. В цей час особливо актуальні - покаяльні молитви. Пропонуємо вам підбірку молитов перед Сповідю та Причастям, а також кілька покаяльних молитов.

Молитва приготування до Сповіді

Прийми, милосердний Господи Боже мій, цю сповідь мою, Ти бо, Ісусе Спасе, надія для душі моєї. Подай, Господи, серцю моєму жаль повний, очам — сльози, щоби я вдень і вночі сокрушено й неустанно оплакувала всі провини мої. Дай мені, Господи, кінець життя щасливий, приведи мене до покаяння правдивого і даруй мені щире визнання гріхів. О Господи, прийми сокрушене й розкаяне серце моє і помилуй мене.
Отвори, Господи Боже мій, сокрушене серце моє, розум мій просвіти, щоби згадала я всі гріхи мої і обставини їхні й виповіла їх перед Тобою і намісником Твоїм, і від Тебе, Отця милосердного, розрішення і відпущення осягнути могла.
Амінь

Молитва перед Святою Сповіддю

Господи Боже Милосердний, не знаю, як сьогодні смію стати перед Твоїм Святим Образом. Ти обдарував і обдаруєш мене завжди Своїми Щедротами та Ласками, а я, невдячний, ображаю Тебе гріхами своїми. Але сьогодні, Господи, хочу щиро навернутися й Тебе випросити, щоб гнів Твій справедливий не впав на мене, через мою прив'язаність до гріхів. Дай мені, Господи, силу й пам'ять пригадати собі всі провини мої й висповідатися сьогодні та покаятися. І дай мені, Благий, Мудрість, щоб я ніколи вже не образив Тебе ні ділом, ні словом, ні думкою. Дай мені, Господи, глибокий жаль за гріхи й тверде переконання ніколи вже не ображати Тебе.
Амінь

Покаянні молитви із закону Андрія Критського

1. Іди, окаянна душе моя, зі своїм тілом: сповідайся Творцеві твоєму і принеси Богові в розкаянні сльози.
2. Отче! Змалку переступаю Твої заповіді і в гріхах та лінощах проминуло життя моє. Тому взиваю до Тебе: поможи мені Своєю милістю хоч тепер підвестись із моїх гріхів.
3. Подай мені, Спасе, руку, як колись Петрові, і виведи мене, Боже, з гріховної безодні. Милість Свою подай мені молитвами Пречистої Матері, що породила Тебе в чистоті, і всіх святих.
4. Мене, що припав духом перед дверима Твого милосердя, Спасе, не відкинь, як непотрібного раба, у вічну погибель, але перед смертю ще даруй, Чоловіколюбче, прощення моїх гріхів.
5. Агнче Божий, що зняв гріхи з усіх людей! Зніми і з мене великий тягар моїх гріхів і, як милосердний, даруй мейі сльози покаяння.
6. Ти, Судде й Серцевидче мій, що маєш знову прийти з ангелами судити весь світ, споглянь милостивим оком на мене. І хоч я більше згрішив, ніж усяка інша людина, не відкинь, а помилуй мене, Господи.

Молитва перед Святим Причастям святого Василія Великого

Владико, Господи Ісусе Христе, Боже наш, Джерело життя і безсмертя, Творче всього видимого й невидимого, предвічний Сину предвічного Отця! Ти з превеликої доброти прийняв на Себе тіло людськеє і за нас, невдячних і грішних, пішов на хрест і Своєю Кров'ю відновив нашу, гріхом зіпсовану, природу! Ти, Царю безсмертний, прийми розкаяння моє, нахили вухо до мене й вислухай слова мої: згрішив(ла) я, Господи, згрішив(ла) перед Небом і перед Тобою й став(ла) негідний(на) того, щоб глянути на висоту слави Твоєї. Я бо, Господи, переступив(ла) святі Заповіді Твої, погордив(ла) наказами Твоїми і тим тяжко образив(ла) благість Твою. Але Ти, Господи наймилосердніший, не хотів, щоб я загинула враз із беззаконнями своїми! Ти чекав терпеливо на навернення моє. Ти, Господи, сказав устами пророка, що не хочеш смерти грішника, але щоб грішник навернувся і жив. Ти, Владико, не бажаєш погубити діло рук Своїх, — і не мила Тобі погибель людини. Бо Ти хочеш, щоб усі прийшли до пізнання правди й щоб усі доступили спасіння. Тому й я, хоч став(ла) невільником(цею) гріха, хоч пішла за пристрастями, хоч осквернила у собі образ Божий, не впадаю в розпуку. Пам'ятаю, що я — створінняТвоє, Боже премилосердний!
Тож з упованням на Твою доброту безконечну приходжу до Тебе. Прийми мене, Господи, як прийняв Ти Магдалину, розбійника, митаря, забери з мене весь тягар гріхів моїх. Ти, Господи, взяв на Себе гріхи світу, Ти зцілюєш немочі людськії, Ти кличеш до Себе й заспокоюєш натруджених і обтяжених. Бо Ти, Господи, прийшов на землю не для праведних, але щоб грішників привести до покути. Тож молю Тебе, Господи: очисти мене від усякої душевної і тілесної скверни! Навчи мене жити свято й у боязні Твоїй, щоб я з чистою совістю удостоїв(ла)ся прийняти Пресвяте Тіло Твоє і Пречисту Кров Твою і мала Тебе, живого й перебуваючого в мені з Отцем і Святим Духом. Лише прошу Тебе, Господи Ісусе Христе і Боже мій, щоб Причастя пречистих і життєдайних Твоїх Тайн Святих не було мені на осудження та щоб я через негідне приймання їх не стягнув(ла) на себе ще більшої недуги душі й тіла! Але вчини, щоб я до кінця життя свого приймала святі Тайни Твої на укріплення в дорозі до життя вічного. Бажаю разом із усіма Святими стати учасником(цею) дібр небесних, що їх, Господи, приготовано тим, що Тебе люблять і славлять на віки вічні.
Амінь


Молитви за прощення забутих гріхів


1. Владико Господи, оскільки й забути мої гріхи – то є зло, Тобі, Єдиному Серцевидцеві, молюся, Ти прости мені все за Твоїм Чоловіколюбством, бо тим-то і являється велич слави Твоєї, що ти не відплачуєш грішникам за гріхи їхні, бо Ти Препрославлений навіки.
Амінь
2. Господи, даруй мені дух смиренності, щоб кротким бути до ближніх моїх і стриманим від гніву. Даруй мені дух смиренномудрості, щоб не думати про себе високо і не величатися.
Амінь






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ