Ми у Facebook
26.06.2015, 20:00

ТОП - 5 міфів про штучне запіднення

Джерело фото: picturespider.com

Проблема безпліддя сьогодні стоїть занадто гостро. Все більше пар при спробі завагітніти стикаються з великими труднощами. Але сучасна медицина і наука не стоять на місці. В даний час існує безліч альтернативних способів стати батьками і один з них - штучне запліднення.
Штучне запліднення або ж метод екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) – це застосування різних медично-технічних методів задля запліднення яйцеклітини спермою і зачаття людського життя без статевого акту між чоловіком та жінкою.

Штучне запліднення стає доволі популярним серед майбутніх мам, але часто на шляху до здійснення мрії перепоною стають міфи про дану процедуру.

Найпопулярнішими серед них є:

1. Робити ЕКЗ соромно.Багато пар соромляться визнавати проблему з народженням дітей. Неможливість завагітніти природним шляхом, формує якийсь комплекс неповноцінності, здатний серйозно отруїти життя і до того ж зіпсувати взаємовідношення до сім'ї. У цьому випадку слід усвідомити - ЕКО, це в першу чергу, шанс народити довгоочікувану дитину.

2. ЕКЗ призводить до багатоплідної вагітності.

При зачатті за допомогою ЕКЗ відсоток багатоплідних вагітностей дійсно вище, ніж при природному заплідненні, однак говорити про те, що ЕКЗ завжди призводить до народження двійнят або трійнят, неправильно. Часто народжується тільки одна дитина.

3. Завагітніти з першої спроби ЕКЗ неможливо.

Середня ймовірність настання вагітності після першої ж спроби ЕКЗ складає 20-25%. Це можна порівняти з шансами при природному зачатті.

4. У ЕКЗ-дітей більш слабке здоров'я.

Підготовка до ЕКЗ і сама вагітність проходять із застосуванням безлічі гормональних препаратів, тому іноді у дітей дійсно може бути ослаблене здоров'я через вплив великої кількості медикаментів. Але ці проблеми не такі критичні, адже вагітності після ЕКЗ приділяється максимум уваги і лікарі порушень намагаються не допускати або коригувати їх.

5. Необхідно кілька ЕКЗ-процедур, так як « штучне » зачаття ніколи не трапляється з першого разу.

Це не завжди так, і результат багато в чому залежить від причини безпліддя, стану здоров'я та віку жінки.

Не зважаючи ні на що, пари, які стали батьками завдяки екстракорпоральному заплідненню, шалено щасливі!

Статті до теми:

Як підготуватися до вагітності

Народити дитину у воді? Рівнянки за!

Що відчувають рівненські чоловіки, коли народжують жінки?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ