Ми у Facebook
22.07.2015, 09:30

Як побороти сонливість: 10 способів

З проблемою сонливості стикаються практично всі люди, особливо ті, які працюють в офісі. Для того, щоб позбутися цього стану варто скористатися простими порадами.
Причин сонливості може бути безліч: спека, недостатня кількість світла, втомлюваність, нудна робота тощо. Та, незважаючи на це, працювати всеодно доводиться, а сонливість у цьому випадку лише заважає.

Насправді, існує перелік рекомендацій, які допоможуть вам позбутися цього нав'язливого стану:

1. Вмийтеся холодною водою, адже зневоднення - одна з основних причин сонливості. Це допоможе не лише зняти втому з очей, а й освіжитися після тривалої роботи за комп'ютером.

2. Якщо є можливість, вийдіть на вулицю на сонячне світло. Сонце допоможе вам активізувати сили та зосередитися. Сонце стимулює виробленя в організмі вітаміну D та заряджає енергією. Якщо у вас немає можливості вийти з приміщення, можете скористатися штучним освітленням поруч із робочим місцем.

3. Хорошим методом у боротьбі з сонливістю є фізична активність. Порухайтеся, походіть або проведіть коротку фізкультхвилину - це допоможе вам наповнитися енергією та бадьорістю.

4. Якщо ви займете активною розумовою діяльністю свій мозок, він не дасть вам зануритися в сон. Спостереження за іншими людьми або звичайна розмова з колегою добре стимулюють роботу мозку. Якщо поруч нікого немає, можна послухати активну музику.

5. Помірне споживання їжі. Вживання ситних страв може викликати сонливість навіть у самої бадьорої і енергійної людини. Надавайте перевагу легкій їжі, наприклад, салату, і вам буде набагато легше витримати напружений робочий день.

6. Швидко підбадьоритися можна стимулюючи нюх. У цьому вам допоможе аромат цитрусових або м'яти.

8. Щоб привести себе в тонус, помасажуйте мочки вух за годинниковою стрілкою і потріть тильну сторону долоні між великим і вказівним пальцями.

9. Сміх. Сміх від душі не тільки стимулює мозкову діяльність, але і допомагає зберігати бадьорість.

10. Горіхи, мигдаль. Продукти з високим вмістом білка і низьким вмістом цукру нададуть вам швидкий заряд енергії.

Варто зауважити, що всі вищеперелічені способи допоможуть лише на деякий час побороти наступаючу сонливість. Тому не слід відмовлятися від повноцінного відпочинку і 8-годинного нічного сну.

Статті до теми:

Вкотре обпекли язик: що робити?

Вісім переваг щоденного вживання чаю

Як правильно пити воду для збереження краси та здоров'я [+ПОРАДИ]





На правах реклами