Ми у Facebook
14.09.2015, 17:15

"Ранкова кава": пивна ресторація у Рівному - "КАНТ" [Фото+Відео]

У новому випуску програми “Ранкова кава” ведуча Ольга Данилюк поспілкувалася з відомим ресторатором Анатолієм Лук'янчуком. А зйомки програми відбувалися у ресторані “КАНТ”, який нещодавно відкрився у Рівному і встиг полюбитися рівнянам.
"КАНТ" вже став улюбленим місцем відпочинку для тих, хто любить смачну кухню, свіже пиво та надає перевагу цікавим смакам та позитивному відпочинку.

- Насамперед хотілося б дізнатися, як виникла концепція закладу і звідки походить назва “КАНТ”. Не думаю, що це від прізвища філософа, то ж чому саме таку назву обрали?


ФОТОРЕПОРТАЖ З ЗАКЛАДУ

- Концепція закладу виникла ще півтора роки тому. В цьому підвальному приміщенні, де зараз знаходиться ресторан, раніше стояли танки рівненського пивзаводу, де відстоювалося пиво. Зараз для цього у нас цілком нові приміщення. А тут ми вирішили зробити для жителів Рівного пивну ресторацію, яка б стала іміджевим проектом нашого рівненського пивзаводу.


ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ


Якщо ж говорити про назву, то Кант — це район міста Рівне, який знаходився саме в районі пивзаводу. І це так би мовити данина цій історичній назві. Крім того, у Лондоні, коли я там був, бачив, як молодь стоїть під пабами і п'є пиво. Коли немає вільних столиків, то люди стоять на розі вулиці, на канту і спілкуються за пивом. Вірю, що приживеться така традиція і у нашому місті.

- Не можна не відмітити, що у самому закладі можна побачити процес варіння пива. Скільки сортів варите нині і чи є щось новеньке, що ще плануєте підготувати для рівнян?

- У нашій пивоварні ми нині варимо 8 сортів пива. Але ми на цьому не зупиняємося і будемо варити ще більше сортів. Під кожне свято ми теж будемо варити різні сорти пива. Так, наприклад, на Новий рік та Різдво вже плануємо варити щось цікаве. Ми будемо постійно шокувати рівнян новими і новими сортами пива з різних країн світу, щоб було цікаво та смачно для наших постійних клієнтів і тих, які завітали до нас вперше.


ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ


- Варіння пива — це частина “родзинки”, якою може пишатися заклад “КАНТ”, а якщо ж говорити про меню закладу, то які страви можете відмітити?

- Ви не повірите, але всі страви закладу “КАНТ” є “родзинками”. Я багато подорожував і у різних країнах збирав інформацію, навчаючись на професійних кухнях. Тим самим зібрав велику бібліотеку рецептур, які згодом стали моїми напрацюваннями. Пропрацьовуючи меню для пивної ресторації “КАНТ”, я підготував більше тисячі пропозицій, потім скоротив їх до 500, далі до 200 та до 100. Нині в меню “КАНТ” залишили близько 40 позицій. Це дозволяє краще працювати і кухні, і офіціантам. Водночас кожна з цих страв має свою “родзинку”. Всі вони в певній мірі авторські, бо попри те, що я їх вивчав у різних країнах,, вносив свої нотки у кожну страву. Мова йде і про смак, і про подачу.

ФОТОРЕПОРТАЖ З ЗАКЛАДУ



- В інтер'єрі вашого закладу є багато цікавих елементів. Так, наприклад, по всіх залах є труби, як я розумію, по них повинно бігти пиво...Це просто елементи декору чи все ж вони запрацюють на повну потужність і можна буде спостерігати, як по них циркулює пиво?

- Інтер'єр приміщення “КАНТА” - це все авторська робота моя та моєї колеги. Ми двоє працювали над дизайном. І в кожен елемент вкладена наша душа. Все, що можуть побачити наші відвідувачі - ручна робота. Ми використовували натуральні матеріали: камінь, ковка... На відміну від інших, у нас в самому закладі вариться пиво, а не відстоюється. По скляним трубам буде відкачуватися пиво і йтиме на розлив. Тим самим можна буде спостерігати весь процес пивоваріння.




ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ


- Ви багато подорожували, бачили щось подібне в інших закладах? Є щось подібне в рестораціях України?

- Я насправді багато де був, в тому числі і в Україні, і можу сказати, що чогось подібного не бачив. Тому можу сказати, що ми є першими в країні, де можна побачити процес варіння пива на власні очі.

- Який графік роботи закладу і за яким номером можна замовити столик, щоб повечеряти у “КАНТІ”?


- Насправді у нас краще замовляти столики, щоб повечеряти. Адже можна прийти і прочекати, бо у нас люди заходять на півгодинки і лишаються на піввечора. Ми працюємо з 11 до 24 години і триматимемо марку й далі, щоб бути улюбленим місцем відпочинку рівнян. Забронювати столики можна за телефоном - 380 (67) 200-06-06.

РЕСТОРАН-ПИВОВАРНЯ "КАНТ"
Адреса: м. Рівне, вул. Коперника, 9
GPS: 50.621703, 26.230589
Телефон:+380 (67) 200-06-06







На правах реклами