Ми у Facebook
21.09.2015, 14:00

До 20-річчя "Рівне 1": Віктор Данилов про злагоджену команду та любов глядачів [+Відео]

22 вересня ТРК "Рівне 1" відзначає 20-ту річницю з дня свого заснування. За цей час Перший місцевий здобув авторитет серед глядачів, ніколи не підлаштовувався під владу, вибудував потужну творчу команду і нині, як інколи раніше, "розправив крила", щоб бути першим серед регіональних телекомпаній.
Напередодні дня народження телеканалу у програмі "Ранкова кава" ведуча Ольга Данилюк поспілкувалася з директором ТРК "Рівне 1" Віктором ДАНИЛОВИМ.

– Вікторе Євгеновичу, 20 років – це досить тривалий період. Переконана, що багато спогадів за цей час виринають у пам’яті, але хотілося б пригадати, з чого все починалося? У вас же технічна освіта й ваша основна професія точно не мала нічого спільного з творчістю, телебаченням?

– Переглядаючи альбом зі світлинами, де зібрані фото за 20 років, я помітив, що за цей час у нас працювали люди різних спеціальностей і досить часто це були випускники технічних вишів, не гуманітарії. Це могли бути люди без журналістської освіти, але це були ті, що створили таку потужну машину, як телеканал "Рівне 1". Я сам – інженер, хімік-технолог. Працюючи на "Рівнеазоті", я і не думав, що пов’яжу своє життя з телебаченням. Працював над виробництвом продукції, яка потрібна була для славної тодішньої нашої країни, вигравав різні змагання, але що все буде так – не очікував. Я і нині хвилююся за те, що відбувається на цьому підприємстві, й відзначаю у травні День хіміка. Склалося так, що був змушений піти з "Рівнеазоту" і виникло питання, чим тепер займатися, де працювати. У той час були лиш державні підприємства й потрібно було "крутитися". Тож ми зареєстрували маленьке підприємство, яке займалося видавництвом, друкувало газети… і коли вже заробили перші гроші, адже для телебачення потрібні великі інвестиції, дороге обладнання, ми почали працювати над телеканалом. Перші кроки робити було дуже складно, адже був супротив системи. І "Рівне 1" постав не завдяки "покровителям", а навпаки – на противагу їм.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ


– Переконана, що за цей період було чимало впливових людей, які хотіли вплинути на роботу телеканалу. Як все ж вдалося вистояти і не підлаштовуватися під ту чи іншу владу?


– Нам доводилося маневрувати, щоб вижити. Адже за 20 років ми бачили різні системи. Був і Президент Кучма, і Президент Янукович, і не сприймалося існування незалежного телеканалу, який міг би говорити те, що не подобалося владі. Бували моменти, коли надсилали перевірки, щоб подивитися, чи все у нас “згідно закону”, і таких періодів в історії телеканалу було дуже багато. Єдине, що нас тримало і тримає в житті – це довіра глядача. Були різні періоди, але нас підживлювала і не давала зійти з правильного шляху довіра глядачів. А також велике значення має колектив, який працює, як команда. Бо коли взяти окремо кожного працівника з команди Першого місцевого, то поодинці вони не такі сильні, а от разом досягають вершин. Завдяки команді є шана від глядачів, а завдяки любові глядачів ми маємо віддачу від рекламодавців, які підтримали нас колись своїм карбованцем, а нині – гривнею.

«Ранкова кава»: гість — директор ТРК «Рівне 1» Віктор Данилов

– Відомо, що нещодавно проводилося опитування, за результатами якого визначили рейтинг рівненських телеканалів. Розкажіть, чому вирішили провести таке опитування і які його результати?

– "Рівне 1" обрали назву "Перший місцевий" не випадково, а тоді, коли помітили, що ми займаємо лідерські позиції серед глядацьких вподобань і нас вже не наздогнати. Ми розвиваємося і рухаємося вперед. Рейтинги – це не стільки цифри, це коли глядачі, перемикаючи канали, обирають саме "Рівне 1". Звісно, загальнонаціональні канали мають більші ресурси, але місцева інформація теж може бути цікавою, і ми це щоденно доводимо. Рейтинг рівненських телеканалів ми замовляли у професійних соціологів. Це було потрібно нам для програми "Теледебати", і поряд з опитування щодо політичних лідерів та партій людей запитували про телеканали та сайті, які вони дивляться та читають. Ми побачили своє місце на інформаційному полі і зрозуміли, що "Рівне 1" – це потужна зброя і ми працюємо не для особистих цілей когось, а виключно для людей. Коли ні правоохоронці, ні влада, ні чиновники не допомагають, ми знімаємо дієві сюжети на користь людей.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ




– За цей час ви спробували себе і в новій для себе ролі – ведучого. Вам сподобався такий досвід?


– Коли це справа, яку ти любиш, то все відбувається природно, органічно. Бути ведучим – це суттєвий шмат роботи, який дає впізнаваність. Але це не означає, що потрібно мати зірку на лобі й радіти тому, адже треба намагатися бути ближчим до людей, бути простішим. Тому я обрав собі дві програми. Одна з яких – зйомки на природі, коли так роблять тисячі твоїх земляків і вони помічають, що це не фальш. А також мені приємно було спробувати себе в якості ведучого програми "Смачного". Зйомки відбувалися в мене вдома, і через такі програми ми стаємо близькими глядачам.

Вітаємо першу стипендіатку директора ТРК “Рівне 1”

Переконаний, що мінус тому директору, який не спробував себе у різних професіях – ведучий, оператор, рекламіст та багато інших. Бо мої підлеглі знають, що мене не можна обманути – це нереально зробити, бо я сам знаю всі ці процеси.

– Ви неодноразово наголошували, що всі перемоги телеканалу – це заслуга творчої команди Першого місцевого. Скажіть, а є можливість нині бажаючим спробувати свої сили і попрацювати на "Рівне 1"?


– Колектив "Рівне 1" – це злагоджений механізм, без якого не можна було б нічого масштабного зробити. Так, цього року нам вдалося провести шестигодинний марафон з Берестечка шістьма камерами, і без зусиль кожного не вдалося б досягти результату. Також завдяки злагодженій роботі команди ми робимо прямі трансляції з матчів рівненського футбольного клубу "Верес". У нас постійно є купа бажаючих стати ведучими на нашому телеканалі. Але хочу зауважити, що для цього потрібна не тільки приваблива зовнішність та розум, а і "родзинка", яка б приваблювала глядачів. Відбір чесний і прозорий, у нас немає людей "по блату".

– Ще один проект Першого місцевого, який відбувається вже рік – пряма трансляція богослужінь зі Свято-Покровського кафедрального собору Рівного. Як виникла ідея втілити цей проект?


– Я хотів би похвалити за цю програму всіх нас. Зробити пряму трансляцію було моєю давньою мрією. Коли я в Тернополі побачив, що у греко-католицькому соборі щонеділі транслювали богослужіння, то я "загорівся" цим. Ми довго йшли, шукали технічні можливості, і нам вдалося втілили цей проект. Це благородна справа, це місія телеканалу – нести та примножувати духовні цінності.



Без колективу "Рівне 1" у нас нічого би не вийшло, адже кожен, хто працював впродовж цих 20 років, вніс свій вклад у те, що нині є Перший місцевий. Це важливий осередок того, що зветься свобода слова, ми озброюємо глядачів корисною і незаангажованою інформацією. Зараз наш колектив "розправив крила" у творчому та в технічному напрямках. Засновники телеканалу розглядають технічне переозброєння телеканалу, і від цього наші глядачі тільки виграють. Впродовж наступного двадцятиріччя ми знову будемо радувати вас все новими та цікавими програмами!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ