Ми у Facebook
09.10.2015, 10:30

Сьогодні у Рівному презентують Центр допомоги учасникам АТО

Сьогодні, 9 жовтня, у приміщенні Рівненської ОДА (к. 601) відбудеться презентація зазначеного Центру. Початок об 11.30.
За ініціативи голови Рівненської облдержадміністрації Віталія Чугуннікова на базі ОДА функціонуватиме Центр допомоги учасникам АТО.

Першочерговим завданням Центру має стати всебічна допомога, як воїнам, що наразі перебувають на Сході, так і демобілізованим учасникам АТО. З цією метою даний Центр об’єднуватиме волонтерів, владу та громадськість.

Рівненський «Верес» долучився до допомоги учаснику АТО

Зокрема, в розпорядженні йдеться, що основними напрямками роботи центру є організація та всебічне сприяння учасникам АТО в отриманні медичної допомоги, соціальних пільг, земельних ділянок, працевлаштування та психологічної адаптації.

«Для нас вкрай важливо, щоб люди, які зі зброєю в руках захищають нашу країну відчували себе потрібними тут, в мирному житті. Вони мають розуміти, що ми цінуємо їхній внесок та робимо усе від нас залежне, аби вони отримали усі гарантовані державою пільги та соціальні допомоги», - прокоментував розпорядження голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков.

Рівненського Героя АТО увічнять у камені

Окремо в документі йдеться, що на базі обласного контактного центру буде функціонувати «гаряча лінія» центру допомоги учасників АТО, а керівник цього центру працюватиме в приміщенні облдержадміністрації. Також в розпорядженні головам районних державних адміністрацій доручається всіляко сприяти роботі даного центру в районах та взяти під особистий контроль отримання усіх передбачених законом пільг та соціальних гарантій учасниками конфлікту на сході.

«Я неодноразово говорив, що голови райдержадміністрацій мають особисто знати кожну сім’ю демобілізованого та допомагати у вирішенні усіх їхніх проблем. Сподіваюся робота цього Центру допоможе нам у цьому. Адже до його складу долучаються волонтери й представники ветеранських організацій. А вони точно знають, з якими проблемами стикаються учасники АТО та як їх потрібно вирішувати», - підкреслив голова ОДА.





На правах реклами