Ми у Facebook
12.12.2015, 16:30

Що треба декомунізувати у Рівному (ДУМКА ОФІЦЕРІВ)

З вимогою проведення декомунізації Рівненська обласна організація спілки офіцерів України звернулася до міського голови Володимира Хомка.
Пам'ятник Олеко Дундичу


Так, вона вимагає змінити назву скверу імені Богомолова М.М. в якому встановлений пам’ятник цього радянському командиру. Адже, за їхніми словами, Богомолов два рази окуповував місто Рівне. Перший раз - у 1920 році, воюючи проти армії УНР, вбиваючи українців, а другий раз - у 1939 році проти польської армії, в якій воювали українці, яких він теж вбивав.

Чи потрібна Рівному вулиця Олександра Музичка

Також офіцери виступають за знесення пам’ятника О.Дундичу, який встановлено в парку імені Т. Шевченка. Бо Дундич - учасник встановлення радянської влади в Україні, брав участь у бойових діях проти Армії УНР, вбиваючи українців.

Коли у Рівному демонтують радянську символіку?

Окрім цього, спілка вимагає перейменувати вулиці Кіровоградську та Федіна. Бо, пояснює, С. Кіров - радянський державний і політичний діяч, перший секретар Ленінградського міського комітету ВКП (б), член Політбюро ЦК ВКП (б), організатор і виконавець політичних репресій в СРСР. А Олександр Федін – рівнянин, один з перших комсомольців міста.

На Рівненщині — найменша в Україні кількість вулиць з радянськими назвами

До того ж, офіцери висловилися за знесення радянської символіки у приміщенні залізничної станції Рівного, зірки на огорожі біля пам’ятника загиблим за Україну біля міської управи, серпа і молота в малому залі міського палацу культури «Текстильник».





На правах реклами