Ми у Facebook
01.04.2016, 15:30

Програма “Моя робота”: Рівненський обласний перинатальний центр

У новому випуску програми “Моя робота” знімальна група відвідала Рівненський обласний перинатальний центр та поспілкувалися з головним лікарем та працівниками закладу.
Рівненський обласний перинатальний центр був створений у 2008 році шляхом реорганізації міського пологового будинку №1, а в 2012-2013 роках – реконструйований під заклад третинного рівня, що надає високоспеціалізовану медичну допомогу в рамках Національного проекту. Тому це не просто пологовий будинок — тут забезпечується повний цикл обслуговування на сучасному рівні вагітних, роділль, породілль та новонароджених.


ДИВИТИСЯ ВІДЕО


Очолює Рівненський обласний перинатальний центр Заслужений лікар України, кандидат медичних наук Вікторія Єнікеєва. Напередодні третьої річниці відновленого перинатального центру поспілкувалися з Вікторією Миколаївною та працівниками різних відділень перинатального центру.



ВІДЕО: Програма "Думки вголос" про роботу Рівненського обласного перинатального центру

- Вікторіє Миколаївно, розкажіть про те, чим відрізняється обласний перинатальний центр від інших медичних закладів краю?

- 26 лютого 2013 р. урочисто відкритий Рівненський обласний перинатальний центр в новій якості та з новим обладнанням. Три роки роботи показали нам на скільки існування закладу такого рівня потрібно дитячому та жіночому населенню області. Наш заклад з року в рік збільшує кількість госпіталізованих жінок, переважно з області, які мають відхилення в стані здоров'я або ускладнений перебіг вагітності. Ми забезпечуємо повний цикл обслуговування вагітних, роділль, породілль та новонароджених.



- Знаю, що за роки роботи колективу вдалося нагромадити чималий досвід виходжування недоношених діток, що можете сказати про це?

- Констатуємо, що за останній рік у нас збільшилася кількість дітей, які народжені в критичні періоди від 22 до 28 тижнів. Тобто з очікуваною масою від 500 до 999 грамів. За 2015 рік відсоток всіх передчасних пологів становить майже 12%. Звичайно, виходжування таких дітей — це проблема не тільки у нас, а в цілому по Україні і у світі. Проте можу сказати, що наш заклад оснащений усім необхідним обладнанням, а фахівці достатньо підготовлені по виходжуванню недоношених немовлят.

- А вагітні, які не мають особливих патологій і просто хочуть у вас народжувати, можуть це зробити?

- Звичайно, чимало вагітних хочуть народжувати саме у нас. У них є думка про те, що тут створені в першу чергу хороші побутові умови. Проте наш центр був створений для того щоб розроджувати вагітних групи високого ризику і в першу чергу з групи ризику по передчасним пологам та виходжувати новонароджених діток. Якщо ж у нас бувають вакантні міста і звертаються жінки з міста чи районів та не мають показів, то ми їх приймаємо лише у випадках, коли ми маємо вільні місця. Адже пріоритет на госпіталізацію мають ті, яким показано в нас народжувати.


ДИВИТИСЯ ВІДЕО





Колектив Рівненського перинатального центру хоче бачити своїм керівником Вікторію Єнікеєву [+Відео]

- Як вдається керувати таким великим колективом, який виконує таку важливу місію?

- Наш колектив з моєї точки зору досить професійний і був сформований впродовж багатьох років в тому числі і керівниками ще до мого призначення. Робота закладу — це злагоджена робота усього колективу. Керівник — це керівник, але у нас багато структурних підрозділів. Хочеться подякувати персоналу, який самовіддано працює на благо жінок та дітей області. Тому що акушерство — складна галузь, де часто виникають складні ситуації і персонал закладу самовіддано, не шкодуючи свого часу, здоров'я, злагоджено приходить на допомогу пацієнтам!



Асоціація неонатологів України підтримує Вікторію Єнікеєву на посаду головного лікаря Рівненського перинатального центру

В рамках зйомок програми “Моя робота” знімальна група побувала у Відділенні інтенсивної терапії новонароджених, Відділенні постінтенсивного догляду,побачила операційну та поспілкувалася з керівниками структурних підрозділів Рівненського обласного перинатального центру. Надзвичайно цікавими видалися розмови з породілями, які нещодавно народили у Рівненському обласному перинатальному центрі.

Більше подробиць екскурсії Рівненським обласним перинатальним центром — на відео.
\

ДИВИТИСЯ ВІДЕО







На правах реклами