Ми у Facebook
23.05.2016, 09:00

Маршрутка з Рівного до Здолбунова "подорожчала": чи законно?

Для декого із пасажирів це стало неприємним сюрпризом.
Про це виданню ОГО повідомила мешканка Здолбунова Марина Кушнірук:

- Я їжджу на роботу зі Здолбунова у Рівне маршруткою “Рівне-Дермань”. Сьогодні розплачувалалася за проїзд і отримала здачі на гривню менше. Виявилося, що проїзд подорожчав з 7 до 8 гривень, але пасажирів ніхто про це не попередив.

"Міністерський "склероз": про пільговий проїзд дітям забули", - депутат Рівного

За коментарями видання ОГО звернулося до управління інфраструктури і промисловості Рівненсьої ОДА. Але чиновники у цій ситуації безсилі, пояснює заступник начальника управління інфраструктури і промисловості, керівник відділу транспорту Віталій Харковець:

Рівненщина: як використали бюджетні кошти - звітувати не хочуть (+ІНФОГРАФІКА)

- Згідно із постановою Кабінету Міністрів від 25 березня 2015 року, перевізники самі встановлюють тарифи на приміські, міжміські перевезення та перевезення по області. Жодного впливу на цей процес тепер державна адміністрація не має. Ми можемо впливати на формування тарифів залізниці. Також міське управління транспорту може впливати на формування тарифу по місту. Таку постанову Кабмін прийняв минулого року, коли були великі коливання ціни на дизпальне і фіксований тариф не відповідав цим змінам. Тому було багато звернень і перевізників, і громадських активістів до влади, аби перевізники могли самотужки визначати ціну на проїзд. Перевізники під час формування ціни повинні керуватися наказом Міністерства транспорту і зв’язку.

Перевізники запевняють - ціна зросла з об’єктивних причин.






На правах реклами