Ми у Facebook
04.06.2016, 16:30

Програма "Моя робота": міський голова Радивилова Микола Карапетян

Нещадавно на Рівненщині відбулися вибори міського голови у Радивилівській об’єднаній територіальній громаді. За результатами підрахунку голосів виборців впевнену перемогу, з результатом — понад 80 відсотків голосів виборців здобув Микола Аракелович Карапетян.
ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Про те, як вдалося здобути таку беззаперечну перемогу та плани розвитку нової об'єднаної громади — у програмі “Моя робота” на OGO.ua.

Микола Аракелович працює на посаді міського голови Радивилова з 2002 року. За цей час йому вдалося здобути підтримку людей, які і на останніх виборах у об'єднаній громаді довірили йому очолювати територіальну громаду.

- Моїм великим досягненням вважаю те, що я ніколи не обіцяв “золотих гір”, а говорив правду і дав обіцянки про те, в чому насправді був впевнений. Я думав, що сільські ради, які в результаті реформи приєднуються до Радивилова, будуть підтримувати своїх кандидатів, але надзвичайно приємно, що за мене практично однорідно голосували, як у Радивилові, так і у сільських радах, - пояснює Микола Карапетян.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

До нової Радивилівської об'єднаної громади увійшли Башарівська, Дружбівська, Немирівська і Підзамчівська сільради, які тепер будуть працювати разом з містом Радивилів. На питання про те, чи не хотіли приєднувати до Радивилова ще більше сільрад Микола Аракелович відповідає, що не­реально ефективно керувати громіздкою грома­дою, населені пункти якої віддалені від центру управління.

Микола Аракелович не приховує, що давно очікував процесу децентралізації не на словах, а на діях. Тим самим Радивилівська громада стала першою чи не найпотужнішою громадою в Україні.
Зараз у нас з'явилася можливість не чекати милостині «зверху», а бути са­мим господарями на своїй території. Так, як це є у Європі. І нам усім відомо, що там живуть краще. Не повинно у нас бути так, що глобальні рішення спускаються «зверху» і основні кошти також треба очікувати звідти ж. Місцеві ініціативи, як правило, залиша­ються добрими намірами. Зараз у нас є шанс все змінити, - розповідає міський голова.

Серед безумовних позитивів, які Микола Карапетян бачить в об'єднанні громади — це можливість краще фінансово розвиватися та створювати нові робочі місця. Крім того, зараз Микола Аракелович шукає можливості участі в різноманітних грантових проектах, які дозволять спільними зусиллями покращувати життя мешканців. А у Миколи Аракеловича успішний досвід у цьому напрямку вже є. Так, у 2015 році Радивилів виграв грант і побудував за ці кошти котельню на тверде паливо у дитячому садочку. Зеконом­лені ж кошти вдалося ще і використати на розвиток інфраструктури міста.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Напередодні виборів Микола Карапетян проводив зустрічі з мешканцями сіл, які тепер входять в об'єднану громаду, тим самим добре знає над чим варто продовжити роботу і які проекти є першочерговими для реалізації. Крім того, під час зустрічей на сходах сіл мешканці запитували про те, які переваги матимуть від процесу децентралізації та чи залишаться у їх селах медичні пункти та освітні заклади. Тому така просвітницька робота серед мешканців громади вже проведена. А вже зараз Микола Аракелович разом зі своєю командою вже напрацював стратегію вирішення запитів мешканців.

- Нашим першочерговим завданням є піднесення на належний рівень соціальної інфраструктури. Це дороги, освітлення, благоустрій і в належний вигляд приве­сти дитячі дошкільні заклади і школи. Уже зараз в одному із сіл планується збудува­ти невеличкий завод з переробки сільськогосподарської продукції, - говорить Микола Карапетян. - Також хочеться перенести досвід Радивилова і на сільські ради, які тепер до нас приєдналися. Якщо порівняти наші і до­роги, і тротуари, благоустрій, то не хва­люсь, але таких на Рівненщині небагато. Тому зараз будемо над цим працювати. Звичайно, кожен населений пункт має свої тра­диції. Але, скажімо, ми у наших радивилівських дитячих садках ввели поса­ди хореографа, вчителя іноземної мови. Ці заходи ми маємо намір втілити і в інших селах. Якщо створити належні умови, то сільські діти абсолютно нічим не відрізняються за розвитком від міських дітей.

Микола Карапетян вірить, що усі плани вдасться втілити у життя. Адже завдяки ефективному менеджменту можна вирішити проблеми мешканців швидко, ефективно та якісно. А об'єднана громада має ще більшу силу, тому нам треба працювати над її єдністю і тоді все вдасться!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ