Ми у Facebook
17.06.2016, 11:00

Ринок Дикого у Рівному і надалі "наступатиме" на дорогу?

Фото "Сім днів"

Проти зайняття ринком дороги виступали міські депутати, які живуть на вулиці Здолбунівській поруч з ринком, Ольга Криж та Юрій Сухий. І вимагали не продовжувати ринку термін оренди землі.
Міськрада Рівного продовжила на три роки термін оренди землі ринку Дикого, що на вулиці Здолбунівській.

Цьому передував пікет з плакатами і криками, неможливістю вільно потрапити у сесійну залу депутатам та журналістам. Адже майже всі торговці з ринку Дикого прийшли на сесію, а працює там близько півтори тисячі людей. В результаті, і під сесійною залою, і у ній не було де стати і сісти. Торговці стояли перед журналістами і депутатами, заважали їм працювати, розтягнувши перед очима плакат, перемовляючись і викрикуючи "Ганьба!".

Приватизувати житло в аварійному будинку хочуть "тимчасово відселені" Рівного

Зважаючи на таку активність "диких", міський голова Рівного Володимир Хомко вирішив поставити питання продовження оренди землі ринку на голосування одним з перших.

Депутат Мар'ян Года, який розбирався у ситуації, розповів, що конфлікт між деуптатами-мешканцями вулиці Здолбунівської та адміністрацією ринку триває три роки і способу його вирішити нема. Потрібно просто по-сусідськи, по-мирному домовлятися про пОступки з обох сторін. Міський голова Володимир Хомко теж вважав, що хоч ринок потрібно з центру міста переносити, але у найближчі роки його не вдасться закрити через економічну ситуацію у державі, адже там працює десь півтори тисячі людей. Депутат Юрій Сухий, який є стороною конфлікту, пропонував скоротити термін оренди до двох років, мовляв, щоб подивитися, чи адміністрація ринку усуне виявлені депутатами порушення: неправильне розташування кіосків, зайняття ними дороги тощо. А депутат Юрій Осіпчук визнавав, що якщо не продовжити договір оренди, то на ринку просто торгуватимуть, нічого не сплачуючи у міську казну.

"Через депутата можемо загинути", - мешканці багатоповерхівки Рівного

Виступила і директор ринку Олена Нездюр, яка зауважила, що дорога на ринку ніколи не була "наскрізною", тобто абсолютно вільною для проїзду, і що будував її за свій кошт її покійний батько - Ярослав Дикий. Також вона пообіцяла усунути порушення: змінити розташування кіосків. А ось стежити за правильністю паркування на ринку, повідомила вона, повинна поліція, а не тілкьи адміністрація ринку.

Тож депутати таки пішли назустріч торговцям ринку Дикого і продовжили термін оренди землі на три роки.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ