Ми у Facebook
07.11.2016, 15:00

Дача. Сад. Город. Як зберігати моркву (фото)

Кажуть, що моркву з усіх коренеплодів, протягом зими, зберігати найважче.
Є чимало способів зберігання моркви. Її заливають глиною чи парафіном, опудрюють крейдою, перекладають мохом, загортають в папір і навіть залишають зимувати на ділянці. Розглянемо найпопулярніші способи збереження цих овочів.


Дача. Сад. Город. Вирощуємо зелень на підвіконні (фото)


Перш за все слід знати, що оптимальна вологість повітря при зберіганні коренеплодів становить 90-95%, а найкраща температура для зберігання 0-1 ° С.



Найчастіше моркву зберігають у льохах та підвалах, в піску чи тирсі. Овочі викладають шарами (так щоб вони не торкалися одне одного) і пересипають піском чи тирсою. Пісок краще брати суглинний, аніж річковий, а тирсу - хвойних дерев, адже в ній є фітонциди, що запобігають проростанню коренеплодів і перешкоджають проникненню хвороботворних грибків і бактерій. Від гризунів, моркву, яка зберігається в підвалах, можна захистити сухим листям сарацинської м’яти (кануфер). Досить обкласти ящики сухими стеблами рослини і гризуни не підійдуть.



Зберігають моркву також і в поліетиленових мішках. Їх тримають відкритими в прохолодних приміщеннях. Вологість повітря в таких мішках тримається на оптимальному рівні в 96-98%, і тому морква не в’яне. Коренеплоди при зберіганні виділяють вуглекислий газ. У відкритих мішках його накопичується незначна кількість, якраз достатня для запобігання хвороб. Якщо мішки зав’язувати, вміст вуглекислого газу в кілька разів перевищить концентрацію кисню і морква зіпсується. Якщо ви хочете зберігати коренеплоди в закритих мішках, обов’язково зробіть отвори для вентиляції. А ще можна моркву зберігати перетертою в морозильній камері.




Дача. Сад. Город. Саджаємо на зиму тюльпани, крокуси, гіацинти (ФОТО)





На правах реклами