Ми у Facebook
17.11.2016, 17:38

Дача. Сад. Город: Де і як зберігати насіння до весни

Що потрібно знати про насіння, аби воно не лише перезимувало, але й зійшло на весні.
Набагато краще сходить те насіння, яке дозрівало та збиралося в суху погоду. Для розмноження варто вибирати найгарніші та здорові рослини. Крім того у насіння різних культур свій термін зберігання. Так помідори, капусту, буряк, редис можна зберігати 4 роки. Кабачок, огірки, кукурудзу, боби — 5 років. Салат, морква, перець болгарський, баклажани — 3 роки. А сім'я кропу, ревіня чи петрушки зберігається лише 2 роки. Усе насіння варто зрузу ж підписувати, в якому році зібрано та якого сорту. Найкраще сходить те насіння, яке пролежало лише одну зиму.


Дача. Сад. Город. Годівнички для птахів

Найсприятливіша температура для зберігання приблизно +14 градусів, без перепадів, з вологістю повітря не більше 50%. Вдома не слід зберігати насіння на кухні, де сильні перепади вологості. Якщо зберігаєте його в холодильнику, то добре просушеним і у герметичних контейнерах, аби зерняток не торкнувся конденсат. Якщо насіння довго тримати в холоді, навіть при оптимальній вологості, воно може впасти в стан, так званого "глибокого спокою", і потім не зійти. Не можна зберігати посівний матеріал і в надто теплому та сухому приміщенні - тоді він почне швидко старіти.


Дача. Сад. Город. Як розмножити горіхи з насіння

Зберігають насіння і в паперових конвертах, і в мішечках, і в скляних чи пластикових контейнерах. Головне - це контроль вологості. Посівний матеріал час від часу варто оглядати. При необхідності його можна досушувати. Зберігання насіння може перетворитися на справжнє захоплення.


Дача. Сад. Город. Як зберігати цибулю в домашніх умовах (фото)

Якщо ж ви хочете розповісти про свій досвід городництва чи садівництва, то ми з радістю зробимо вас дописувачем нашого проекту. Надчилайте свої поради на адресу редакції info@ogo.ua з темою листа: "ДАЧА.САД.ГОРОД" і нехай ваш досвід переймуть інші читачі нашого сайту.


"Дача. Сад. Город" - новий спецпроект OGO.ua








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ