Скільки часу ми витрачаємо на Інтернет?

21.11.2016

Інтернет – річ, без якої ми, люди третього тисячоліття, просто неможливі. Чи могли наші дідусі уявити, що їхні нащадки купуватимуть їжу та одяг, навіть не виходячи з дому, що на зміну звичайним листам прийдуть листи в електронному вигляді?..
Погодьтесь, подеколи ми і самі не помічаємо, як рука тягнеться ввімкнути ноутбук та подивитися нові фото друзів у «В Контакте». Це вже, немов рефлекс. Але, чи часто задумуємось ми, скільки часу забирає у нас Інтернет та як це відбувається?

Згідно з дослідженнями веб-дизайн компанії «Go-Gulf», земляни разом провели в режимі «онлайн» вже 4 мільйони років. Понад 30% населення планети є користувачами Інтернету. У Великобританії таких 85%, в Індії – всього 7,5 %. 92% інтернет-користувачів використовують Інтернет для відправки електронної пошти і для використання пошукових систем, 83% – для отримання більш детальної інформації, пов’язаної зі здоров’ям або хобі, 81% – для отримання інформації про погоду, 78% – для отримання інформації про нові продукти, 76% – для читання новин, 72% – для розваги і 71% – для покупок в інтернет-магазинах.

Як виявилося, користування соціальними мережами – це найбільш “трудомістка робота” для користувачів Інтернету. Звичайний користувач Інтернету витрачає близько 22% свого часу на сайтах соціальних мереж. Цікавим є той факт, що звичайний користувач Facebook «просиджує» там близько 7 годин, 45 хвилин і 49 секунд на місяць. У цій же соціальній мережі відбувається близько 800 мільйонів оновлень щодня. Бразильці мають у соцмережах найбільше друзів – в середньому 481 друг на одного користувача, в той час як японці найменше – в середньому всього 29 друзів.

Важко повірити, але загальна тривалість відео, що щохвилини завантажують на YouTube, становить 60 годин, а в Google щодня надходить більше 1 мільярда запитів.

На тему використання соцмереж я провела власне опитування серед підлітків. Більшості з них було важко відповісти, скільки разів на день вони користуються соціальними мережами. Деякі респонденти жартом відповіли, що навіть не можуть порахувати до такого числа, характеризуючи свій стан як «вічний онлайн». Виявилося, що без «Вконтакте» підлітки можуть протриматися в середньому тиждень. Коли немає Інтернету, вони, здебільшого, дивляться телевізор, читають книги, йдуть гуляти з друзями, деякі навіть пишуть вірші.

Інтернет – річ, безсумнівно, корисна. Проте не забуваймо, що вона здатна викликати неабияку залежність. Я не належу до категорії людей, які критично ставляться до соціальних мереж або зневажають тих, хто щодня користується Інтернетом і навіть заробляє цим. Але все ж я пораджу вам: занурюючись у світ віртуальний, ніколи не забувайте про реальне життя. Адже в ньому набагато більше емоцій та барв.

До теми:

Інтернет-залежність сучасних підлітків: одинадцятикласник з Рівненщини розповів усю правду

Чи зможуть соцмережі замінити живе спілкування?

Чому соціальні мережі замінили живе спілкування?

Джерело фото: http://vkurse.ua/ua/business/rost-ispolzovaniya-interneta-zamedlyaetsya.html
Софія БАБІК, випускниця Школи універсального журналіста на базі НаУ “Острозька академія”, смт Рафалівка Володимирецького району Рівненської обл.

переглядів: 9 944

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *