Ми у Facebook
06.12.2016, 15:00

Дача. Сад. Город. Захист саду від зайців

Якщо ви ще не встигли захистити молоді дерева у вашому садку - саме час це зробити. Особливо, якщо ділянка біля лісу чи поля.
В статті Як підготувати землю до зимового відпочинку я згадував про утеплення дерев. Проте підготовка саду до зими включає і ще один важливий етап - захист від гризунів, які можуть серйозно пошкодити молоді дерева. Зайці найбільше полюбляють кору яблуні, сливи та абрикоса. А тонкі гілочки в саду, після цих незваних гостей, наче обрізані секатором.



Аби захистити стовбури й нижні гілки від гризунів, їх можна обмотати старими колготками, гілками хвойних дерев, папером чи невикористаними шпалерами. Для більш якісного захисту плодових дерев від зайців рекомендують обв'язувати їх руберойдом, очеретяними матами або спеціальними пластиковими сітками. В моєму випадку найдоступнішим виявився руберойд.



Дача. Сад. Город. Годівнички для птахів



Якщо ж ви хочете розповісти про свій досвід городництва чи садівництва, то ми з радістю зробимо вас дописувачем нашого проекту. Надчилайте свої поради на адресу редакції info@ogo.ua з темою листа: "ДАЧА.САД.ГОРОД" і нехай ваш досвід переймуть інші читачі нашого сайту.

Дача. Сад. Город. Вирощуємо зелень на підвіконні (фото)





На правах реклами