Ми у Facebook
15.12.2016, 15:00

Дача. Сад. Город. Як виростити м`яту вдома (фото)

Багато хто з любителів кімнатних рослин вирощує в домівках і м`яту. Адже це не лише красива рослина, яка освіжає повітря в помешканні, а ще й пряність та лікарський засіб, що завжди під рукою.

Один лише м`ятний чай чого вартий: і нервову напругу зніме, і здоровий сон відновить. Горщик з м`ятою рекомендують ставити біля ліжка тих, у кого постійний нежить. А якщо вам доводиться довго сидіти за комп'ютером чи за моніторами камер спостереження - допоможуть примочки для очей з відвару листя м`яти.



Цю рослину багато хто культивує вдома, м`ята невибаглива, але деякі особливості догляду за нею треба знати.

М`ята любить пухку і вологу землю, багату гумусом. Не зайвим буде обприскування листя. А ще їй потрібно багато світла, для активного розвитку взимку її доведеться досвічувати. Втім, м`ята не любить прямих сонячних променів влітку. Вдома рослину краще розміщувати на південних та східних підвіконнях.





Розмножувати м`яту можна живцями, укорінюючи пагони в піску чи у воді. У кімнатних умовах, добре росте м`ята і з насіння, щоправда не так активно, як вирощена з живців. Насіння варто класти на глибину 0,5 см. Сходить воно через 2-3 тижні. Але якщо у вас погане освітлення, то м`яту треба підсвічувати, бо рослина може витягнутись і загинути. Оптимальна температура для м'яти — 20-25 градусів.



Якщо ж ви хочете розповісти про свій досвід городництва чи садівництва, то ми з радістю зробимо вас дописувачем нашого проекту. Надчилайте свої поради на адресу редакції info@ogo.ua з темою листа: "ДАЧА.САД.ГОРОД" і нехай ваш досвід переймуть інші читачі нашого сайту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Дача. Сад. Город. Вирощуєм вдома лавр благородний

Дача. Сад. Город. Як виростити чорний перець вдома

Дача. Сад. Город. Вирощуємо зелень на підвіконні (фото)





На правах реклами