Ми у Facebook
17.12.2016, 16:00

Де маленьким рівнянам навчитися плавати раніше, ніж ходити

«Немо» – це особлива школа, вихованці якої плавати вчаться раніше, ніж ходити.
Рівненська школа раннього плавання не має аналогів в Україні. Заняття у школі проводить кваліфікований інструктор Юлія СОБУЦЬКА, яка працює за унікальними методиками, які використовують у Європі.

Свої знання пані Юлія постійно здобуває та вдосконалює на навчанні в Україні та за кордоном. На всю країну Юлія Собуцька стала відома ще й тим, що минулоріч провела перший в Україні чемпіонат з грудничкового плавання «Діти води». Учасниками змагань стали 50 малюків віком від 3 місяців до 1,5 рочку. Зважаючи на значний успіх та інтерес всієї країни, у лютому 2017 року проведуть другі Всеукраїнські змагання з грудничкового плавання, на які з'їдуться малюки з батьками з різних куточків нашої країни.



Що рівненським батькам потрібно знати про раннє плавання дітей

Корисні властивості раннього плавання
Без сумніву можна сказати, що раннє плавання дітей позитивно впливає як на фізичні, так і на інтелектуальні здібності. Завдяки плаванню зміцнюється дихальна система. Глибокі вдихи та видихи під час плавання «провітрюють» легені, завдяки чому виганяються бактерії та усуваються сприятливі умови для їх активізації. Горизонтальне положення під час плавання – це своєрідний стан невагомості, який активізує кровообіг, розвиваючи і зміцнюючи серцево-судинну систему. У воді знімаються статичні навантаження на кісткову мускулатуру, тим самим знижується навантаження на хребет. Плавання сприяє загартовуванню організму, зростає опірність несприятливим факторам зовнішнього середовища, і малюк стає менше схильний до простудних захворювань. При постійних заняттях зміцнюється нервова система, спокійнішим стає сон, підвищується апетит і загальний тонус організму дитини.
– Поряд з тим, що існує вплив раннього плавання на фізичний розвиток дитини, відмічу, що завдяки нашим заняттям дитина стає більш дисциплінованою, загартованою та краще розвивається інтелектуально. Перевірено, що раннє плавання розвиває в дітях такі риси особистості, як цілеспрямованість, наполегливість, самовладання, рішучість, сміливість, дисциплінованість, вміння проявляти самостійність, – пояснює пані Юлія.




Коли можна починати заняття

Заняття з раннього плавання можна починати з двох тижнів (з моменту загоєння пупкової ранки). Акватренування проходять у домашній ванні, де інструктор Юлія Собуцька навчає батьків правильних підтримок у воді, підготовці до пірнання і самому пірнанню. За період домашніх тренувань мама або татко вивчить великий комплекс вправ, статистичну і динамічну гімнастики, які є профілактикою дисплазії кульшових суглобів, кривошиї, гіпер- і гіпотонусів, кольок, а також покращать сон і апетит малюка. З трьох місяців заняття з плавання проводяться в басейні, це можуть бути групові заняття, або ж індивідуальні.. З трьох до п'яти років дітки займаються з тренером індивідуально. Заняття з раннього плавання проходять два рази на тиждень.
– Мені важливо навчити батьків правильно тримати дитину, пірнати з нею під час занять. Адже моя місія — навчити, а далі бути тільки просто посередником та порадником, між батьками та дитиною– наголошує тренер Юлія Собуцька.



Протипоказання для занять в басейні
Протипоказань, які могли б забороняти заняття з раннього плавання, практично немає. Адже недоношені дітки, малюки з вадами розвитку теж можуть займатися. Тільки перед самими заняттями тренер повинен знати всі особливості здоров'я та фізичних можливостей дитини. Єдиними причинами не відвідувати заняття є інфекційні чи бактеріальні захворюваннями або за умови, якщо є серйозні ураження шкіри (запалення, утворення гною).


Подбайте про розвиток вашого малюка, почніть заняття з раннього плавання вже сьогодні! Заняття проводяться у новому басейні з сучасними методами знезараження АкваРай.
м. Рівне вул. А. Мельника 15, 17

Телефонуйте за номером: 0680010022, записуйтеся і приходьте.





На правах реклами