Ми у Facebook
22.12.2016, 16:30

Дача. Сад. Город. Вирощуємо чебрець на підвіконні

Духмяна спеція та лікарська рослина може бути завжди під рукою.

Чебрець (рос. тимян) добре росте в горщику, на світлому підвіконні, за умови регулярного провітрювання. А ще гарно цвіте. Його можна вирощувати в домашніх умовах з насіння, яке не погано сходить. Класти його потрібно у зволожений пульверизатором грунт на глибину до 1см. Земля не повинна висихати допоки рослинки не зійдуть. Пізніше чебрець рекомендують підливати помірно, коли грунт підсох. На другий рік рослина почне випускати молоді пагони від коріння, тоді їх можна буде розсаджувати.



Коли зимою чебрець вдома тримати в прохолодному приміщенні (але не нижче +5), то весною він буде урожайнішим і міцнішим. Проте можна практикувати вигонку, в теплі, протягом всього року. Щоправда, тоді рослині може знадобитись додаткова підсвітка. Перший урожай рекомендують знімати в період цвітіння.



У народній медицині чебрець повзучий отримав широке визнання і використання. Його призначають як жарознижуючий, сечогінний, протисудомний та заспокійливий засіб. При регулярному вживанні, чай з чебреця нормалізує травлення та мікрофлору кишківника, зникають болі в шлунку та припиняється метеоризм. Настої і відвари рослини ефективно діють при бронхітах, ларингітах та ангінах. Проте чебрець протипоказаний при нирковій та серцевій недостатності, не рекомендують його і вагітним.



Якщо ж ви хочете розповісти про свій досвід городництва чи садівництва, то ми з радістю зробимо вас дописувачем нашого проекту. Надчилайте свої поради на адресу редакції info@ogo.ua з темою листа: "ДАЧА.САД.ГОРОД" і нехай ваш досвід переймуть інші читачі нашого сайту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Дача. Сад. Город. Вирощуємо зелень на підвіконні (фото)

Дача. Сад. Город. Як виростити чорний перець вдома

Дача. Сад. Город. Вирощуєм вдома лавр благородний

Дача. Сад. Город: Де і як зберігати насіння до весни





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ