Ми у Facebook
27.12.2016, 16:00

Підсумки року-2016: Головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко: “Вивчаємо, як працюють у Європі, – і максимально впроваджуємо у Рівному”

Із Віталієм Бойком розмовляли у перервах між дзвінками і нарадами на будівельно-ремонтну тему: під кінець року медзаклад отримав з обласного бюджету 1 млн 250 тис. гривень на заміну вікон. Тож до Нового року Віталій Бойко розраховує встигнути замінити 185 старих вікон на сучасні енергозберігаючі.
– За останній час в обласну дитячу лікарню вкладено чимало коштів на реконструкцію та закупівлю обладнання, і, користуючись нагодою, хочу подякувати за це керівництву облдержадміністрації та обласної ради, а також колегам-депутатам облради, – розпочав розмову головний лікар. – Вдячний і всім громадським організаціям та благодійним фондам, з якими співпрацювали цьогоріч – це дало можливість постійно покращувати лікувально-діагностичний процес та матеріально-технічну базу.

Серед здобутків 2016 року – відкриття сучасного відділення ендокринології. А найбільша надія на найближчий час – це реконструювати приймальне відділення з облаштуванням під'їзду для “швидких” і налагодженням зручного сполучення між відділеннями в різних корпусах, куди надходять невідкладні хворі діти.

Потребує ремонту й операційний блок лікарні. Тим часом уже цьогоріч для нього вдалося придбати лапароскопічне обладнання, яке дає змогу оперувати діток, починаючи від народження, по-сучасному. А для ефективного спостереження за передчасно народженими немовлятами на базі неврологічного відділення з Нового року запрацює катамнестичний кабінет.

Ще одне перспективне починання – це створення єдиної автоматизованої інформаційної системи лікарні. Суть задуму – пов'язати в єдину комп'ютерну мережу поліклініку та стаціонар, щоб від моменту надходження дитини до лікарні й аж до її виписки вся інформація фіксувалась, оперативно передавалась та зберігалась в електронному форматі. Цього року частина системи вже запрацювала, але вдалося зробити ще не все, бо ж працювали, як кажуть, на власній ініціативі. “Дуже розраховую на те, що потреби обласної дитячої лікарні буде максимально враховано в обласному бюджеті на 2017 рік”, – резюмує Віталій Бойко.

З особливою гордістю головний лікар говорить про колектив закладу – радіє, що молоді, небайдужі, активні медики націлені привносити в українські реалії європейський досвід. “Все, що бачили і бачимо у розвинених країнах, прагнемо “притягнути” до нас, не чекаючи вказівок, – наголошує Віталій Бойко. – Принаймні на тому рівні, на якому дозволяють і правове поле, і фінансові можливості. Звісно, потрібно більше коштів на обладнання, технології. Але і без кваліфікованого лікаря, зі знанням англійської мови, комп'ютера, поїздок у кращі лікувальні заклади Європи – яким би не було обладнання, руху вперед не буде. Якби ще держава більше мотивувала медиків! Чому в тій самій Білорусі медсестра може отримувати 500 доларів, а в нас – 50-70, а лікар 100?! Система охорони здоров'я 25 років залишається старою, а і світ, і Україна давно змінились. Учергове сподіваємось на початок медичної реформи, яку нещодавно презентували в уряді. Якщо принаймні частину озвученого вдасться запровадити – це буде вже крок уперед”.

До теми:

Головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко: Для реформи медицини потрібна політична воля [+Відео]

Віталій Бойко: Колектив обласної дитячої лікарні і громадські активісти — це єдина команда

Головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко: Ми відкриті до співпраці з усіма зацікавленими у здоров'ї дітей [+ІНТЕРВ'Ю]





На правах реклами