Ми у Facebook
30.12.2016, 12:00

Підсумки року-2016: “водний” випереджує час

Національний університет водного господарства та природокористування – не просто найбільший за всіма параметрами університет регіону. НУВГП – це невід'ємна складова життєдіяльності Рівного.
І не лише й не стільки тому, що навіть візуально університет міцно вкорінений у пейзаж міста: від головного корпусу з левом на фасаді – й до сітілайтів з обличчями викладачів, студентів та випускників на центральних вулицях. А тому насамперед, що викладачі та випускники НУВГП є авторами чи не половини архітектурних проектів, реалізованих у Рівному, студенти – розробили новий бренд Рівного, а сам Національний університет водного господарства та природокористування – один із найбільших роботодавців та платників податків у місті.

Цифри – переконливі: кожен двадцятий рівнянин працює або навчається в Національному університеті водного господарства та природокористування. Що ж до внеску “водного” у бюджетну скарбницю міста, то лише єдиного соціального внеску університет як роботодавець і його працівники за два минулі роки сплатили 50 млн грн!

Впливовий роботодавець й один із найбільших платників податків, НУВГП є вагомим виконавцем замовлення ринку на підготовку кадрів за майже півсотнею спеціальностей. Вона здійснюється у 9 навчально-наукових інститутах, 6 відокремлених структурних підрозділах і 5 локальних центрах дистанційно-заочного навчання. Вся ця розгалужена система працює на засадах взаємовигідного партнерства з державою, громадськістю, бізнесом і суспільством. Недарма цьогоріч університет уперше оприлюднив Соціальний звіт, де його діяльність проаналізовано за принципами Глобального договору ООН. А на сайті ООН нині вже є персональна сторінка “водного” університету. Погодьтеся, знакова подія у рік 100-річчя вишу, який, попри поважний вік, надзвичайно швидко розвивається – і на фоні інших, і порівняно з собою ще декілька років тому.

Перелік інновацій, які впровадив колектив університету на чолі з ректором Віктором Мошинським, – вражає: це і перехід на електронний документообіг, і відкриття першого в регіоні Креативного простору (облаштованого місця для вільного спілкування освіти і бізнесу, студентів і просто креативних людей), і підписання угоди про співпрацю з компанією Google, і створення Вікіситету – власної частини Вікіпедії, і запровадження вільного вибору дисциплін всіма студентами, а ще за рік – перехід до вибору викладачів. Ще більше можливостей не просто для якісного навчання, а й для розвитку співпраці науки та бізнесу буде створено у новому, вже дев'ятому, корпусі “водного”, для чого університету передано будівлю ЦНТІ в самому центрі міста. А цими днями в університеті запускають власний Центр незалежного оцінювання, який дозволить студентам складати іспити без особистого контакту з викладачами – через спеціальне програмне забезпечення, що унеможливлює корупційну складову. Вже нині тут складають сесії всі першокурсники, а з наступного навчального року – всі студенти.

У свій 101 рік рівненський “водник” не просто йде в ногу з часом, а й випереджує його.

До теми:

У рівненському НУВГП відбувся “Vodnik Open”

«Ранкова кава»: гість — ректор НУВГП Віктор Мошинський [+Відео]

Ректор НУВГП Віктор Мошинський: досьє на OGO.ua





На правах реклами