Ми у Facebook
31.12.2016, 12:00

Новинки Рівного 2016 - “розумні зупинки” та дуобус

За багаторічною традицією редакція "ОГО", підсумовуючи події та враження 2016 року у Рівному, обирає події, людей, підприємства, товари, послуги, торгові марки, які найбільше запам'ятались нам у році, що минає.
Цікавою подією для рівнян цьогоріч стало відкриття 27 вересня на Театральній площі міста двох “розумних зупинок”.

Чому ці зупинки мають таку назву? Бо тут можна підзарядити телефон чи зловити Wi-Fi. А ще – дізнатися, з точністю до хвилини, коли під’їде потрібний громадський транспорт. Задля безпеки рівнян, зупинки обладнані відеоспостереженням. А стіни, зі стійкого до подряпин скла, захищають від вітру й не обмежують видимість. 





Водночас не встигли представники влади продемонструвати всі переваги "розумних зупинок" у центрі Рівного, як місцеві мешканці почали критикувати ці новинки техніки. Пасажири нарікали на невідповідність фактичних графіків руху громадського транспорту і тих, що зазначені на зупинках. Люди назвали таку ідею "грошами на вітер". Проте вже буквально за тиждень графік руху почав більш-менш збігатися з даними на табло, й рівняни заговорили про необхідність відкриття критих “розумних зупинок” у різних частинах міста, зокрема біля “ЕКО маркету”, на майдані Незалежності.



Після “розумних зупинок” у Рівному з`явився й тролейбус-гібрид, а точніше дуобус – транспорт, який може бути і тролейбусом і автобусом.

Про рівненський дуобус говорили давно. Вперше про нього міський голова згадав ще 2014 року. Тоді планували, що куплять тролейбус-гібрид українського виробнництва. Активніше про його купівлю заговорили уже в квітні цього року.

І ось наприкінці листопада 2016 року дуобус нарешті приїхав до Рівного. Його придбали у Білорусі. Певний час його обкатували вулицями міста і 7 грудня він почав перевозити пасажирів за своїм пробним маршрутом.

Мешканці Рівного зустріли цього незнайомця на вулицях Рівного неоднозначно – одні цікавилися цією машиною, інші скептично заявляли, що “це не для наших” доріг.

Аргументи скептиків певною мірою підтвердилися вже 9 грудня, коли дуобус зламався в районі Рівненського автовокзалу. Пасажирів тоді висадили, а транспорт відтягнули на ремонт у гараж. Проте простояв він там недовго і вже того ж дня знову повернувся на маршрут.

Коштує проїзд у дуобусі так само, як і скрізь у тролейбусах Рівного. Користуватися дуобусом можуть і пільговики.

ДОВІДКА: графік руху Рівненського дуобуса

Фото: А.Звиник, troleybusrivne.pp.ua





На правах реклами