Ми у Facebook
01.01.2017, 15:00

Політичний скандал року: Боротьба за крісло голови Рівненської обласної ради

Серед найбільш скандальний подій - 2016 у політичному житті Рівненщини - тяганина з обранням очільника голови Рівненської обласної ради розпочалася ще наприкінці 2015 року.
Тоді завдяки “київським домовленостям” та приїзду на сесію 18 листопада лідера Радикальної партії Олега Ляшка з командою вдалося обрати головою облради представника цієї політичної сили. 34-ма голосами депутатів очільником облради став молодий депутат Володимир Ковальчук.

На початку своєї роботи “радикал” обіцяв об’єднати представників усіх політичних сил, але за менш ніж півроку роботи на цій посаді Володимиру Ковальчуку це не особливо вдалося. І як наслідок – у березні депутати Рівненської обласної ради проголосували за відставку Володимира Ковальчука. Його наступником депутати обрали представника пропрезидентської партії Олександра Корнійчука. Проте тоді вже екс-голова Ковальчук відразу ж сказав, що хоче визнати такі дії депутатів неправомірними.

І вже за місяць Рівненський окружний адміністративний суд визнав рішення Рівненської обласної ради про звільнення представника Радикальної партії Олега Ляшка Володимира Ковальчука з посади голови облради неправомірним. Таке рішення рівненського суду намагалися оскаржити в апеляційному суді. Проте у травні Житомирський апеляційний суд все ж визнав Ковальчука головою Рівненської обласної ради.

Після такого рішення перший заступник голови облради Микола Драганчук повинен був скликати засідання сесію і вирішити з “двоголів’ям” в обласній раді. Сесію було скликано, але пройшла вона з міжусобицями та навіть бійками… Бійка виникла між прихильниками двох очільників ради. Внаслідок сутичок постраждав Олександр Корнійчук, який отримав пляшкою води в обличчя.



На сесію Рівненської облради викликали поліцію

У результаті Володимир Ковальчук та Олександр Корнійчук приймають компромісне рішення – обоє подали заяви на звільнення з посади. Під час озвучення документів пролунало, що це рішення політичне і спрямоване на те, щоб довести, "що Рівненщина не є інструментарієм для якихось міжусобних війн".

За бійки на сесії Рівненської облради вибачилися

Після такого компромісного рішення були місяці перемовин щодо компромісної кандидатури на посаду голови обласної ради. У пресі постійно з’являлася інформація про все нових та нових кандидатів. Але на здивування усіх на початку вересня обрання нового очільника ради пройшло без зайвих проблем та конфліктів. 8 вересня за результатами таємного голосування, у якому взяли участь 44 депутати обласної ради із 64, головою Рівненської обласної ради сьомого скликання обраний Микола Драганчук: “за” – 35, “утрималось” – 7, “проти” – 0, два бюлетені визнано недійсними.

Микола Драганчук розповів невідомі деталі свого обрання

Першим заступником голови облради став Олександр Корнійчук, Олексій Бучинський і надалі працюватиме заступником голови облради.

"Підсумки року-2016": людей та події року в Рівному обрано!


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook






На правах реклами