Ми у Facebook
02.01.2017, 11:30

Дача. Сад. Город. Вигонка гіацинтів до 8 березня в домашніх умовах

Для того, щоб самостійно виростити квітучий гіацинт до 8 березня, починати варто вже.
Цибулинки квітів можна придбати в спеціалізованих магазинах, вибирати варто найбільші і без пошкоджень. Вигнати гіацинт можна і в піску і навіть у воді, але це стрес для рослини. Найкраще вона почуватиметься, якщо на дно горщика покласти дренаж, далі шар піску і до верху ємність заповнити грунтом для квітучих.





Цибулинку вдавлюють в землю, присипають і притискають грунт, щоб її верхівка виглядала на 1,5 см. Посаджені цибулини варто накрити паперовими ковпачками і на 40-45 днів поставити в темне, прохолодне приміщення. Підійде нижня полиця холодильника. Температура має бути на рівні 6-9°С, при більш низькій температурі утворення коріння уповільниться. Грун в горщику необхідно зволожувати, але не перестаратися, щоб цибулинка не згнила.



Коли паростки гіацинта досягають 8-10 см, горщики переносять в тепле приміщення і поступово привчають рослинку до світла, знімаючи ковпачки на декілька годин. Потім їх знімають зовсім і підливають цибулинки більше. Зацвітають гіацинти через 3-4 тижні після того як їх вносять в тепле приміщення. Варто відмітити, що при температурі 10-12°С цвісти рослина може 20-25 днів, а при 20-22°С - 15-18 днів.



А от що робити з гіацинтами коли вони відцвітуть розповім після 8 березня.



Якщо ж ви хочете розповісти про свій досвід городництва чи садівництва, то ми з радістю зробимо вас дописувачем нашого проекту. Надчилайте свої поради на адресу редакції info@ogo.ua з темою листа: "ДАЧА.САД.ГОРОД" і нехай ваш досвід переймуть інші читачі нашого сайту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Дача. Сад. Город. Саджаємо на зиму тюльпани, крокуси, гіацинти (ФОТО)

Дача. Сад. Город. Попіклуємось про запаси

Дача. Сад. Город. Вирощуєм розмарин на підвіконні





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ