Ми у Facebook
05.01.2017, 15:00

Дача. Сад. Город. Як виростити майоран з насіння вдома (ФОТО)

Майоран - ідеальна спеція для вирощування на підвіконні.
Адже майоран не потребує додастової підсвітки взимку і росте при температурі від +10 до +25 градусів. Головне - не забувати підливати рослину, адже вона вологолюбива.

Дача. Сад. Город. Вирощуємо зелень на підвіконні (фото)

Майоран невибагливий і сіяти його можна в будь яку пору року. В кімнатних умовах росте невисоки та пишним кущем. Свіжі чи сухі листочки, молоді пагони та квіткові бруньки, зібрані перед і під час цвітіння, використовують як пряність в якості приправи до салатів, супів, м`ясних, рибних і овочевих страв.



Якщо говорити про майоран, як про лікарську рослину, то варто відмітити, що він непогано допомагає при запамороченнях, болях у голові, астмі і нежиті. А масло майорана використовують від ревматизму і подагри.



Для того, щоб виростити майоран з насіння потрібен горщик об`ємом 2 літра, з хорошим відводом вологи і шаром дренажа 2-3 см. Для коріння достатньо глибини 20 см. Насіння варто закласти на глибину 0,5 см, зволожити грунт і накрити плівкою допоки воно не проросте. При температурі +25 насіння проростає швидко, за 5-7 днів (при температурі +15+20 за 2-3 тижні). Підливати й обприскувати рослину в міру підсихання землі. Обрізати майоран треба через півтора місяця, аби він ріс пишним.



Якщо ж ви хочете розповісти про свій досвід городництва чи садівництва, то ми з радістю зробимо вас дописувачем нашого проекту. Надчилайте свої поради на адресу редакції info@ogo.ua з темою листа: "ДАЧА.САД.ГОРОД" і нехай ваш досвід переймуть інші читачі нашого сайту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Дача. Сад. Город. Як виростити чорний перець вдома
Дача. Сад. Город: Де і як зберігати насіння до весни
Дача. Сад. Город. Вирощуєм розмарин на підвіконні
Дача. Сад. Город. Вирощуєм вдома лавр благородний





На правах реклами