Ми у Facebook
13.02.2017, 16:00

Будинок в Лондоні, квартири та машини: правда про статки родини "бурштинового" прокурора Рівненщини

Журналісти з’ясували, чим володіє одіозна сім’я Боровиків.
Нагадаємо, 30 січня, на дорозі в селі Княгининок Луцького району близько 20:00 позашляховик збив на смерть жінку, яка йшла по узбіччю з маленьким сином. За кермом автомобіля «Субару Трібека» був 57-річний ківерчанин. Машина виїхала на смугу та збила на узбіччі жінку. Внаслідок удару вона загинула на місці. Після цього водій втік з місця аварії. Однак, інші водії своїми автівками заблокували позашляховик винуватця ДТП та викликали поліцію.

Володимир Боровик - батько Андрія Боровика
Володимир Боровик - батько Андрія Боровика


Володимир Боровик – батько заступника прокурора рівненської області Андрія Боровика, якого 5 липня 2016 року затримали під час спецоперації «Бурштин».

ЗАВТРА Я МОЖУ ЇЗДИТИ НА ЯКОМУСЬ ДОРОГУЩОМУ АВТОМОБІЛІ – АНДРІЙ БОРОВИК ПРО СТАТКИ БАТЬКІВ

Свого батька екс-прокурор Андрій Боровик згадував у інтерв’ю «Четвертій владі» напередодні затримання. Щоб зняти питання про статки Боровик пропонував журналістці поїхати до Луцька та показати, як заможно живе його родина. Не встиг – затримали за підозрою в організації злочинного угруповування.

«Якщо я зараз захочу 600 Мерседес S-класу, то я собі можу його купити. Не за свою зарплату. Питання в машині – не питання. Завтра я можу їздити на якомусь дорогущому автомобілі. У мене в батька декілька автомобілів. І це я розумію, що це автомобіль батька. І коли я служу в правоохоронних органах, то мені на такому їздити «не з руки» , – розповів він в інтерв’ю.

ПРО ЯКІ СТАТКИ ГОВОРИВ АНДРІЙ БОРОВИК?

Як виявилось, майже уся власність у родині оформлена на дружин.

За даними з Єдиного державного реєстру Мін’юсту, Володимир Боровик – підприємець. Займається вантажними перевезеннями, гуртовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Дружина – Галина Боровик – також підприємець.

В минулому обоє були серед засновників фірми «Тесляр». Інших бізнесових зв’язків з офіційних джерел встановити не вдалося.


Позашляховик, будучи за кермом якого Володимир Боровик збив жінку у Княгининку
Позашляховик, будучи за кермом якого Володимир Боровик збив жінку у Княгининку




За інформацією реєстру транспортних засобів, у Володимира Боровика немає ані автомобіля «Mерседес-Бенц» S-класу, про який згадував екс-прокурор у інтерв’ю, ані того ж «Субару Тібека», за кермом якого Володимир Боровик збив жінку.

Натомість він має вантажівку «Рено Магнум» 2000 року випуску. Вартість такої становить близько 12 тисяч доларів. Крім цього, є мікроавтобус «Фольксваген Транспортер» 2007-го року випуску. Такий продають за ціною близько 280 тисяч гривень. Галина Боровик, згідно даних реєстру, транспортними засобами не володіє.

Дружина екс-прокурора Андрія Боровика Юлія Боровик володіє автомобілем «Тойота Кемрі» 2012 року випуску.

Автомобілі Володимира Боровика. Витяг з реєстру транспортних засобів
Автомобілі Володимира Боровика. Витяг з реєстру транспортних засобів


Згідно декларацій з 2010 по 2015 роки, єдиним доходом сім’ї прокурора Боровика була його заробітна платня. Дружина кілька років ніде не працювала.

Попри це, згідно даних з реєстру нерухомості, у 2014-му Юлія Боровик придбала квартиру у 80.3 квадратних метра за адресою Лермонтова, 8. Вартість помешкань такої ж площі у цьому будинку – близько 320 тисяч гривень.

Будинок, де у 2014-му придбала квартиру дружина тепер вже екс-прокурора Юлія Боровик
Будинок, де у 2014-му придбала квартиру дружина тепер вже екс-прокурора Юлія Боровик


Там же – на Лермонтова, 8 у 2014-му вона придбала два нежитлові приміщення площею 2,4 квадратних метра, 13,2 квадратних метра. Поряд – на Лермонтова, 6, у неї земельна ділянка (0,0014 гектара).

ПРИДБАТИ КВАРТИРУ ДОПОМОГЛИ БАГАТІ БАТЬКИ

«У мене дуже багаті батьки, вони понад 20 років займаються бізнесом. У них будинок є в Лондоні. У них декілька квартир у Луцьку, є квартира у Києві. Заради інтересу, якщо вам цікаво, я можу завезти вас в Луцьк і показати як живуть мої батьки. Моя сестра живе в Лондоні і вона експерт-мистецтвознавець по картинах України, Росії та Казахстану. Тобто у нас дуже заможна сім’я, а я працюю в прокуратурі за ідею», – розповідав Андрій Боровик.

Лондонські квартири Боровиків в українських реєстрах, звичайно ж не відображаються. Втім з українським майно все значно простіше.

МАЙНО – ПІД АРЕШТОМ

У власності Володимира Боровика, за інформацією з реєстру нерухомості, – ділянка під будівництво будинку у Городку, площа – 0,1 гектара. На неї накладено арешт. Згідно даних з реєстру у Володимира Боровика іншого майна немає.

Скріншот витягу з реєстру нерухомості
Скріншот витягу з реєстру нерухомості


Куди багатша дружина Володимира Боровика.

З реєстру дізнаємося, що Галина Боровик з травня 2016-го володіє трикімнатною квартирою на Соборній, 5а у Рівному. Багатоповерхівку забудовник ТОВ «Люкс-Хаус Груп» звів впритул до центрального парку міста. Подібна квартира тут коштує близько 81 тисячі доларів.

Новобудова на Соборній, 5а. Тут є підземний паркінг, тенісні корти тощо. Фото АН «Варіанта»
Новобудова на Соборній, 5а. Тут є підземний паркінг, тенісні корти тощо. Фото АН «Варіанта»


Так само у травні тоді ще прокурор Андрій Боровик купив паркомісце в тому ж «Люкс -Хаус Груп». Вартість такого придбання у центрі міста – близько 100 тисяч гривень, а це майже половина річної зарплатні екс-прокурора. Договір на будівництво паркомісця він уклав у 2015-тому і не встиг внести у декларацію.



«Я в минулому році уклав договір на мені будівництво парковки, бо нема де ставити авто. Вийшло так, що документи мені віддали тільки в квітні цього року (2016 р. – авт). Я її оформив на себе, я платив за неї десь 100 тисяч», – розповідав Андрій Боровик.

У ПРАВООХОРОНЦІВ Є ПИТАННЯ

В ухвалі Рівненського міського суду йдеться, що Державна архітектурно-будівельна інспекція у Рівненській області ще в березні 2016-го звернулась до Рівненської місцевої прокуратури, аби правоохоронці вжили заходів реагування за фактом ухилення представників «Люкс-Хаус груп» від проведення перевірки.

Йдеться про те, що Державна екологічна інспекція встановила факт самовільного зайняття забудовником території парку. Знав прокурор про це чи ні – наразі дізнатися не можливо, адже він у СІЗО.

В серпні суд дозволив ДАБІ провести перевірку будівництва на Соборній 5а. У прокуратурі Рівненської області нам повідомили, що справа наразі розслідується.

Будинок на Буковинській 16, а
Будинок на Буковинській 16, а


Мати екс-прокурора також має ділянку в Городку площею 0,1 га. У липні 2016-го на цю землю наклали арешт.

Анонсованих Андрієм Боровиком «мажорних» авто і київських квартир з відкритих реєстрів ми не знайшли. Цілком можливо, що решта майна сім`ї за кордоном. Або ж, нерухомість встигли продати – у період між інтерв’ю Андрія Боровика влітку і написанням цього матеріалу.

Джерело: 4 влада





На правах реклами