Ми у Facebook
22.02.2017, 08:04

Скільки на Рівненщині щороку отримують травматичної зброї (ІНФОГРАФІКА)

Нещодавно «Четверта влада» писала про те, як під час Революції Гідності та після неї мешканці Рівненщини кинулися отримувати дозволи і купувати нарізну та гладкоствольну зброю.
Однак не лише вогнепальною зброєю зацікавилися рівненчани після важкого 2014-го року. Травматична зброя для відстрілу гумових куль також стала набувати неабиякої популярності на Рівненщині, а от газова продовжує втрачати позиції.

Про це пише Юрій Горбач, портал «Четверта влада».

Відповідну статистику щодо травматичної зброї «Четвертій владі» надали в Головному управлінні Національної поліції у Рівненській області.

Рівняни здивуються, скільки зброї мають українці


Травмати з гумовими кулями популярніші за газову зброю

Упродовж 2010-2016 років на Рівненщині поліція видала 2358 дозволів на придбання пристроїв для відстрілу споряджених гумовою кулею патронів та 350 дозволів на придбання газових пістолетів. Водночас, дозволів на носіння і зберігання такої зброї видали дещо менше: 2128 на травматичну зброю із гумовими кулями та 246 дозволів на газову зброю.

Нагадаємо, що аби вільно і законно володіти зброєю, потрібно отримати обидва дозволи: і на придбання, і на носіння та зберігання.

Особливо помітно кількість виданих дозволів на травматичну зброю з гумовими кулями зросла в останні три роки, коли їх стали видавати по 400-500 на рік. Тоді як у 2010-2013 роках видавали по 150-250 на рік.

Рівненщина: чоловіки знаходять на вулиці набої і гранати (+ФОТО)

А от популярність газової зброї, повільно, але зменшується. У 2010-2013 на неї видавали близько 40 дозволів на рік, а в останні три роки – ще менше.

Інфорграфіка створена за допомогою<br />
Infogr.am.
Інфорграфіка створена за допомогою
Infogr.am.


Торік травматичні пристрої з гумовими кулями стали популярнішими за нарізну зброю

Порівняно із гладкоствольною, травматичні пістолети та газова зброя значно поступаються їй у популярності на Рівненщині. Однак, з 2014-го року і до цього часу видно поступовий ріст кількості виданих дозволів на травмати. Більше того, минулого року, коли на гладкоствольну зброю на Рівненщині видали дозволів більше, ніж за будь-який із останніх семи років, травмати також значно перевершили по популярності нарізну зброю. Торік на їх носіння та зберігання видали 546 дозволів.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами