Ми у Facebook
23.02.2017, 18:30

Український геній втратив свої шедеври

Іван Марчук.

У художника зникло понад сотню полотен.
У видатного художника Івана Марчука зникла 101 картина. Художник віддав полотна “агентові”, який обіцяв організувати виставку в Іспанії й зробити перевороту у свідомості європейців. Іван Марчук знав цього чоловіка давно, “агент” переконав його у власній значущості й зміг минулого року вивезти з майстерні полотна Майстра. Після чого картини зникли.

Власник Рівнеазоту до США не збирається?



Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол у Facebook.

Власника Рівнеазоту затримали за ордером… Із Іспанії


Іван Марчук у грудні телефонував “агентові”, але той не відповідав.

“Озвався на початку січня, коли відчув, що Майстру радять звернутися до правоохоронців. Риторика не змінилася, але з’явилися нотки погроз: «Я витратив гроші на проекти, повернеш», а на питання митця: «Де картини?» ,- заявив: «Там, де й повинні бути, в Іспанії. Тобі виставка потрібна чи картини? Я їх вивіз через Польщу і під загрозою смерті не скажу адресу». Стало зрозуміло, що шулер тягне час…” - написав у своєму повідомленні Михайла Апостола у мережі Фейсбук.

Фото зі сторінки Михайла Апостола <br />
у ФБ.
Фото зі сторінки Михайла Апостола
у ФБ.


Правоохоронці почали розслідувати цю справу. Як написав Михайло Апостол кілька днів тому: “Сьогодні - перший результат: обізвався агент, буцімто пообіцявши повернути "золотий фонд".

Нагадаємо, що Іван Марчук 2007 році потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності за версією британської газети The Daily Telegraph.





На правах реклами