Ми у Facebook
23.02.2017, 19:00

Дача. Сад. Город. Яких помилок варто уникати при посіві городніх культур

Напевно, кожному доводилося стикатися з ситуаціями, коли рослини погано сходили, росли чи мали низький врожай. Причин цього може бути безліч, однак розпочинається все з помилок, яких городники допускаються уже при посіві рослин.
Так, найпоширеніша помилка багатьох - надміру густий посів рослин. В такому випадку сходи також будуть густими і проріджувати їх потрібно досить часто. Якщо цього не робити - рослинам стає тісно, що негативно впливає на стійкість до шкідників та хвороб, а також знижує врожайність. Саме тому важливо правильно витримувати відстань між рослинами, яка різниться для кожної окремої культури.



Не менш важливо дотримуватися і регулярності прополювання рослин. Бур'яни, які постійно оселяються на грядках, віднімають поживні речовини і знову ж сприяють зниженню врожаю.

Сіяти городні культури вкрай не рекомендується в тіні. Це призводить до погіршення проростання рослин та накопичення надмірної кількості нітратів. Городні грядки повинні освітлюватися сонцем хоча б 6 год. на добу.

Надмірне удобрення також може призвести до загибелі рослин та зниження врожайності. Як приклад, надлишок азотистих добрив може стати причиною жирування рослин, що в свою чергу негативно впливає на їх плодоношення. Для кожної культури повинні бути свої строки внесення добрив.



Багато городників допускаються ще однієї помилки і висівають рослини занадто рано намагаючись отримати ранню розсаду, а згодом і врожай. Однак непрогрітий ґрунт може стати причиною затримки сходу насіння і його руйнування в землі. Якщо погода сира та холодна, то краще відкласи висів.



Уникнення таких елементарних помилок уже може поліпшити ваш врожай.

Читати також:

Як правильно сіяти моркву, щоб отримати хороший урожай

Чим найкраще накривати теплицю

Виготовляємо натуральні укорінювачі для рослин





На правах реклами