Ми у Facebook
24.02.2017, 08:00

Африканська чума свиней на Рівненщині: нові подробиці

Фахівці наглядають за кількома областями.
Через загибель свиней від вірусу африканської чуми на фермі у селі Дядьковичі, у зоні нагляду опинився Рівненський район, а також частина Дубенського та Млинівського районів.

В Рівненському районі - африканська чума свиней


Нагадаємо, у результаті розслідування з’ясували, що на територію господарства завезли та розтушували застреленого дикого кабана. Тварина могла бути носієм вірусу  африканської чуми свиней.
Тож у цих зонах на період карантину припинили торгівлю свинями та продукцією з них.

ВІДЕО: звідки на Рівненщині взялась африканська чума свиней

Заборонено переміщення живих тварин з особистих господарств Рівненського району. На фермах і приватних подвір’ях жителів необхідно провести дератизацію,яка передбачає винищення гризунів – розповсюджувачів інфекційних хвороб.

А до 1 березня у цих трьох районах проведуть облік усього поголів’я свиней – як в мисливських угіддях, так і господарствах.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні обласної протиепізоотичної комісії під керівництвом першого заступника голови ОДА Юрія Приварського.
- Останнім часом на Рівненщині, як і загалом по Україні почастішали випадки захворювання на АЧС. Як бачимо, основним джерелом занесення збудника АЧС є  дикі свині. Тому маємо з усією відповідальністю посилити біологічну безпеку по всій території області, аби не було нових спалахів інфекції», - наголосив Юрій Приварський.

Тому посилять біологічні заходи і контроль за реалізацією свиней і утриманням свиней по всій Рівненській області.

Так, на Рівненщині нараховується понад 70 свиногосподарств, де утримується більше 35 тисяч тварин. Для їх керівників на засіданні озвучили вимоги щодо утримання свиней.

- Свиноферми мають бути повністю загороджені. Власники повинні встановити санпропускники з душовими та переодягальнями, спецодягом та взуттям для персоналу. Також має бути централізоване прання і дезінфекція одягу. Окрема увага відгодівлі свиней – корми повинні бути термічно обробленими, заборонена годівля харчовими відходами», - озвучив вимоги керівник ГУ Держпродспоживслужби  в Рівненській області Володимир Лазарчук.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами