Ми у Facebook
02.03.2017, 19:00

Дача. Сад. Город. Чим краще підгодовувати полуниці у березні

Пропонуємо кілька простих рецептів добрив.
Якщо запізнитися з підгодівлею полуниці або неправильно підібрати добриво, це загрожує затримкою врожаю і зниженням його якості. Саме тому першу підгодівлю городники радять проводити вже зі сходом снігу та настанням тепла, поки листочки не розпустилися. Оптимальним періодом для цього вважається березень - початок квітня.

Так, добрива для полуниці рекомендують вносити одночасно з обрізанням кущів, щоб зайвий раз не турбувати рослину. У цей період важливо подбати про зростання пагонів і листя, тому добрива для першого підживлення повинні містити азот.



Для такої підгодівлі підійде кілька простих рецептів добрива. Можна провести підгодівлю коров'яком. Для цього на 10 л води візьміть 2 ст. коров'яку і 1 ст.л. сульфату амонію, все перемішайте і вилийте під кожен кущ по 1 л розчину.

Непогано проводити першу підгодівлю наступним розчином: у 10 л води розведіть 1 ст.л. нітроамофоски і внесіть в грунт з розрахунку 0,5 л на кущ.

Крім цих, можна використати і органічні добрива, наприклад, настій кропиви. Для цього відро заповніть кропивою, доверху залийте теплою водою і дайте постояти 3-4 дні. Для кореневого підживлення проціджувати настій не треба, просто розведіть його водою в пропорції 1:10, а якщо плануєте обприскування, то процідіть і розбавте в співвідношенні 1:20. Залежно від розміру на один кущ полуниці піде 0,5-1 л розчину.

Також підійде настій курячого посліду. Його потрібно залити водою в співвідношенні 1:10 і настоювати 3-4 дня, потім під кожен кущ вилити по півлітра розчину. За таким же принципом готують і настій коров'яку.



Успіхів!

Читати також:

Поради городникам: як доглядати за полуницею навесні

Поради господиням: як і коли садити полуниці





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ