Ми у Facebook
11.03.2017, 14:32

Хто спустошує рівненський ліс? (+ ФОТО, ВІДЕО)

В Суському лісництві вирубали значну частину лісу над річкою Горинь. З якою метою знищують природу?
У мережі Фейсбук читачі поширюють інформацію про масштабну вирубку лісу понад велосипедною доріжкою в Клеванському лісгоспі. На місці хвойних дерев пеньки та згарище.



- Це суцільна санітарна рубка в Суському лісництві ДП «Клеванський лісгосп». Відповідно до акту лісопатологічного обстеження, яке проводило ДСЛП «Рівнелісозахист» 10 листопада 2016 року, встановлено, що на ділянці швидкими темпами відбувалося всихання соснових насаджень, через пониження ґрунтових вод та пошкодження шкідниками. Насадження не могло далі повноцінно виконувати свої екологічні та господарські функції. Тому з метою запобігання розростанню осередків шкідників та наведенню належного санітарного стану згідно з вимогами Санітарних правил в лісах України, було прийнято рішення про доцільність проведення суцільної санітарної рубки.

Завдяки вчасно проведеними роботам, вдалося мінімізувати втрати ділової деревини. Цієї весни ділянка, де була проведена суцільна санітарна рубка, буде заліснена. Нові насадження, будуть краще адаптовані до нових кліматичних умов, - тлумачить ситуацію прес-секретар у Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Горошко.

Про це повідомляє Юрій Ойцюсь.





На правах реклами