Ми у Facebook
16.03.2017, 21:15

Дача. Сад. Город. Вирощуємо редиску в теплиці

Для отримання раннього врожаю редиски її висів до теплиці можна проводити уже в кінці березня - на початку квітня.
Так, для раннього висіву підійдуть такі скоростиглі сорти редиски, як Опус, Герда, Лінда, Карбона та інші. Їх можна сіяти як окремою градкою, так в міжрядді огірків та помідорів.

Для того, аби прискорити сходи, перед посівом насіння рекомендовано обробити в розчині марганцівки протягом 20 хвилин. Сіяти редиску варто в борозенки глибиною 1-1,5 см з відстанню між рядками 10-15 см і 1-2 см в рядку. Перед посівом борозенки добре полити гарячою водою. Якщо погода холодна, грядку з редискою після посіву можна додаткового накрити плівкою.



Для появи сходів температура в теплиці повинна бути 15-20 градусів. Коли редиска проросте, температуру на тиждень знижують до 7-8 градусів, а потім витримують у межах 16-18 градусів.

Коли сходи підростуть, приблизно через 4-5 днів, посіви потрібно прорідити, залишаючи відстань між рослинами 3-4 см. Поливати розсаду слід систематично методом дощування, що можна зробити за допомогою ситечка. Полив проводиться раз в тиждень, в жарку погоду - 2 рази з розрахунку по 10-15 літрів води на один метр квадратний. При недостатньому поливі редиска може потріскатися. Коли ґрунт підсохне, його треба розпушити між рядами, потроху нагортаючи землю до рослин.



Якщо ґрунт не дуже насичений добривами, на початку формування плодів редиски, необхідно провести підживлення. Для цього в 10 літрів води додається 1 ч.л. сечовини або сульфату калію.

Ще однією важливою умовою для отримання гарного врожаю редиски в теплиці вважається освітлення. Редиска дуже світлолюбна рослина, а тому важливо, щоб ніякі рослини не затіняли її. Забруднена плівка або скло можуть також затримувати попадання сонячних променів, що призведе до затягнення періоду вегетації редиски.

Крім цього, важливо регулярно провітрювати теплицю, в якій росте редиска, а температура тут повинна бути помірною.



Читати також:

Чим найкраще накривати теплицю

Чим краще удобрювати розсаду

Чим підгодовувати полуниці у березні





На правах реклами