Ми у Facebook
19.03.2017, 11:03

Рівненський «Верес» у другій грі у Вараші поступився «Колосу»

Вдруге у нинішньому чемпіонаті команда НК ФК «Верес» поступилася ковалівському «Колосу». Як і наприкінці минулого сезону, у Другій лізі, нині клуб із Ковалівки переміг завдяки двом пенальті, які у ворота «червоно-чорних» призначив арбітр Олександр Шандор – підсумковий рахунок зустрічі 2:3.
Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 21 тур
Вараш, стадіон «Ізотоп-РАЕС», 1950 глядачів
18 березня 2017 року, 14-00
НК «Верес» – «Колос» – 2:3 (1:1)
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Асистенти арбітра: Ігор Дебенко (Івано-Франківськ), Петро Котубей (Виноградів)
Четвертий арбітр: Роман Новосад (Дубно)
Голи: Волошинович (17), Герасимець (56, з пенальті) – Поздєєв (25, з пенальті, 83, з пенальті), Бондаренко (48).
Попередження: Білий (24), Борзенко (31), Мілько (40), Петько (82), Морозенко (90+5) – Гавриш (35), Гаврилюк (52), Литвиненко (85), Бондаренко (86), Лисицький (88).
НК «Верес»: Когут – Білий, Борзенко, Зозуля (Петько, 81), Западня, Кучеров, Герасимець (Котляр, 77), Волошинович, Мілько (Морозенко, 46), Степанюк, Козьбан. Запасні: Ільющенков, Каваців, Лухтанов, Сікорський.
Головний тренер: Володимир Мазяр.
«Колос»: Литвиненко – Гаврилюк, Лисицький, Семенко, Шевченко, Поздєєв, Коропецький (Коровіков, 72), Задоя, Гавриш (Вишняк, 81), Рябов (Зуєвич, 90+3), Бондаренко. Запасні: Яшков, Вовкодав, Матвєєв, Клименчук.
Головний тренер: Руслан Костишин.

Як повідомили в Інформаційній службі НК «Верес» (Рівне), лише за рік упродовж минулого сезону рівняни та «Колос» встигли стати принциповими суперниками. У пам’яті рівненських вболівальників ще свіжі спогади про прикру домашню поразку від команди Руслана Костишина – 0:3 у першому колі чемпіонату 2015-2016. А також – про не зовсім заслужену поразку у травні минулого року у Ковалівці – 2:3, коли у ворота НК «Верес» арбітр призначив одразу два пенальті.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

За підсумком минулого чемпіонату НК «Верес» та «Колос» синхронно зробили крок до Першої ліги. На новому рівні вони вже встигли двічі зустрітися у першій частині сезону нинішнього. Рівняни у Ковалівці здобули вольову перемогу – 2:1 у матчі 1/32 розіграшу Кубку України. А вже за декілька днів «Колос» із таким же рахунком взяв реванш у грі чемпіонату.

У поєдинку стартового туру весняної частини сезону команда Володимира Мазяра прагнула здобути першу домашню перемогу над «Колосом». У старті рівнян вийшли ті ж футболісти, які тиждень тому переконливо обіграли «Нафтовик-Укрнафту». За єдиним виключенням. Євгена Морозенка у центрі поля замінив Вадим Мілько.

У старті «Колоса» не виявилося жодного зимового новачка. І Вовкодав, і Матвєєв, і Клименчук залишилися в запасі.

П’ятий в історії протистоянь матч команди розпочали у швидкому темпі, втім до ударів у площину воріт справа попервах не доходила. Найнебезпечніший момент господарі поля створили після стандарту. Проте, ні Білий, ні Герасимець після навісу від кутового прапорця не зуміли використати позиційний промах оборони гостей.

Наприкінці першої третини тайму Артур Западня, виконуючи штрафний удар, знайшов передачею Василя Білого. Втім, удар у центрбека вийшов дуже неточним.

І все ж, стартова пристрілка рівнян принесла свої плоди. Сергій Герасимець стрімкий прохід правим краєм завершив передачею в район одинадцятиметрової позначки. Дмитро Козьбан пробіг повз м’яч, відвернувши увагу захисників “Колоса». Натомість у вільну зону увірвався Ростислав Волошинович, який чітким ударом низом оформив свій другий у сезоні гол – 1:0!
Гості відігралися доволі швидко. І знову – з пенальті. Василь Білий небезпечно зіграв проти Олександра Бондаренка, а вирок арбітра чітко виконав екс-гравець «Вереса» Олександр Поздєєв.

Ще один шанс Поздєєв отримав вже за шість хвилин. Його удар зі штрафного метрів з двадцяти прийшовся у стінку.

Господарі відповіли дальнім пострілом від Валерія Кучерова, який намертво взяв Василь Литвиненко.

Вже в компенсований до першого тайму час рівняни забили вдруге. Втім, боковий арбітр вгледів доволі суперечливий офсайд у Руслана Степанюка, який і завдавав вирішального удару.

Другий тайм розпочався для рівнян з пропущеного м’яча. Олександр Бондаренко на ближній стійці випередив Євгена Морозенка і Богдана Когута, підправивши у сітку прострільну передачу партнера з правого флангу – 1:2…

Цього разу вже «Верес» був змушений відігруватися. Для цього «червоно-чорним» знадобилося вісім хвилин. Віталій Лисицький зіграв рукою у власному карному майданчику, перериваючи передачу Ростислава Волошиновича – пенальті! До позначки підійшов Сергій Герасимець і пробив акурат під стійку. Василь Литвиненко до м’яча дістав, але парирувати не зумів.

Ще хвилина і «Верес» міг забити втретє. Подачу Артура Западні ударом у протихід воротарю замикав Сергій Герасимець – Василь Литвиненко дивом перевів м’яч на кутовий!
Згодом реабілітуватися за помилку у першому таймі міг Василь Білий. Після подачі від кутового прапорця він підрізав м’яча у дальній кут – мимо.

Розв’язка матчу настала на 82-й хвилині. Сергій Петько, який щойно замінив на полі травмованого Олексія Зозулю, притримав опонента у карному майданчику. Жовта картка і пенальті, яке знову реалізував Олександр Поздєєв.

У підсумку – 2:3. Перша у нинішньому чемпіонаті домашня поразка НК «Верес».





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ