Ми у Facebook
31.03.2017, 16:00

Щоби пам'ятали…

Коли вони відходять потойбіч,
Куди назад дорогу не здолати,
Нас залишають із собою віч на віч,
Щоб зрозуміти, як ми винуваті…
Такими словами розпочалось дійство у музеї історії освіти міста Рівного «Щоби памʼятали…», яке зорганізувало управління освіти Рівненського міськвиконкому разом з профспілкою працівників освіти. У музейній зустрічі взяли участь директори шкіл, оскільки саме про їх попередників розповідали переможці міського конкурсу екскурсоводів-краєзнавців. Цьогорічний конкурс проходив з теми «Особа в освіті Рівного». Юні екскурсоводи проводили пошукову роботу, вивчали історію навчального закладу, архівні матеріали, брали інтервʼю у педагогів, учнів, випускників, щоб створити образ вчителя, педагога, керівника, який зробив вагомий внесок у розвиток освіти міста.



І ось на цій зустрічі в музеї згадали тих директорів, які упродовж останніх 30 років працювали у школах міста і відійшли у вічність. Запалала свічка пам'яті, прозвучали імена добре відомі колись, а тепер трохи призабуті…



Юні екскурсоводи-краєзнавці, які ввійшли в число переможців конкурсу, розповіли про колишніх директорів ЗОШ № 3 Пермякова Віталія Семеновича, ЗОШ № 18 Козачка Петра Миколайовича, спеціалізованої школи «Центр надії» Маринович Надію Франківну та РКГ «Престиж» Котовську Лілію Григорівну. Скільки ними зроблено, скільки дитячих душ зігріто, скільком учням відкрито шлях у майбутнє! Воістину, вчитель живе до тих пір, поки його пам'ятають і з його іменем ідуть у доросле життя.










На правах реклами