Ми у Facebook
06.04.2017, 17:30

ProZorro продовжує впроваджувати новинки та залучати підприємців

IV Всеукраїнський Forum Zakupki відбувся 30 березня в Києві. Захід зібрав понад 500 учасників та був присвячений реформам у компанії, бізнесі, державі.
Вже вкотре Forum Zakupki зібрав у столиці державних службовців, підприємців та просто тих, хто бажає, щоб закупівлі в Україні ставали прозорими. Форум складався з чотирьох блоків, які влючали доповіді від 25 експертів, які найкраще розуміються в ProZorro. Після доповідей, присутні могли ставити питання доповідачам, а під час перерв - поспілкуватися з ними особисто.

- Два роки тому, ми й не уявляли, що вийдемо на такий рівень, - розпочав Forum Zakupki керівник торговельного майданчика Zakupki.Prom.ua Микола Жандоров.



Дійсно, за 2 роки система ProZorro показала вражаючі результати - в системі публічних електронних закупівель було підписано договорів на 87,4 млрд грн. Сьогодні в ProZorro в середньому за день оголошується понад тисяча тендерів (для порівняння, минулого року їх було 750, а у 2015-му – всього 102).

На Форум прибули і «відмінники», котрі показали кращі результати в системі Прозоро, та ті, що лише вчаться працювати в Державних закупівлях.

Дніпровська ОДА впровадила ProZorro першою в Україні і зараз посідає друге місце за завершеними торгами, випереджаючи всі міністерства. Кожен десятий підприємець, який уже приєднався до системи, – з Дніпропетровської області.

- За останній рік підприємці нашого регіону зекономили в ProZorro 26 млрд грн, проте ми не дивимось на ці гроші, як на економію. Адже ці гроші підуть в будівництво садочків, шкіл та доріг, – розповів радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації з питань регіональних реформ Юрій Голик.



ProZorroівці постійно розвиваються і розробляють абсолютно нові проекти, які створюють ще більше можливостей для бізнесу та проекти, які дозволяють вдосконалити вже готові системи. Тому крім підбиття підсумків, на форумі розповідали про перші досягнення нових систем, створених 5 місяців тому за принципами ProZorro – ProZorro.Продажі та RIALTO.

Зробити продажі майна банків у стадії ліквідації в Україні прозорими дозволяє система ProZorro.Продажі. В свою чергу RIALTO - абсолютно нова система для бізнесу, яка працює на тих же засадах, що і електронна система публічних закупівель ProZorrо. Вона включає Центральну базу даних та майданчики. Відтепер замовниками можуть виступати не лише державні структури, але й представники бізнесу.

Четвертий блок «Інструменти захисту інтересів у закупівлях» став найочікуванішим, адже тут експерти у складі державного уповноваженого Антимонопольного комітету України Світлани Панаіотіді, директора програми інноваційних проектів Transparency International Ukraine Віктора Нестулі та керівника напряму тендерного супроводу юридичної компанії «Праве діло» Олександра Нікітенкова розповіли про помилки при оскарженні закупівель та як відстояти свої права. Адже система не може бути повністю досконалою та впливати абсолютно на всіх учасників закупівель. На жаль, і досі залишаються тендери, де вимоги прописані під конкретного постачальника. Тому дискваліфікація учасників і оскарження результатів закупівель - болюче питання для багатьох учасників торгів.

Forum Zakupki зібрався вчетверте, проте організатори обіцяють не зупинятися, створювати та організовувати подальші зустрічі, робити їх ще більш цікавими та корисними.



Читати також:

Zakupki Forum об’єднав підприємців та держзакупівельників всієї країни спільною метою

На Рівненщині скандал через ноутбук за 200 тисяч






На правах реклами