Ми у Facebook
21.04.2017, 13:00

Рівненська «Регіна» перемогла у першому матчі другого туру в Запоріжжі

У стартовому матчі другого туру турніру за 5-8-е місця рівненська «Регіна-МЕГУ» в чотирьох партіях здолала «Сєвєродончанку» з рахунком 3:1 (20:25, 25:20, 25:13, 25:18). Ця перемога дозволила значно покращити шанси рівнянок на збереження прописки в українській Суперлізі.
Як розповіли у Рівненській обласній федерації волейболу (РОФВ), перед стартом туру ситуація в боротьбі за збереження прописки в жіночій Суперлізі була вкрай заплутана. Невелика перевага, яку здобула «Регіна» в Чернігові могла розтанути в будь-який момент. Лише «Орбіта», з стовідсотковим показником після першого туру, могла почуватися у відносній безпеці. Тому кожна гра між «Регіною», «Сєвєродончанкою» та «Педуніверситетом» набуває статус вирішальної.

Можливо тягар відповідальності не дав волейболісткам «Регіни» з старту першого матчу продемонструвати свої найкращі якості. Тож першу партію рівнянки програли з рахунком 20:25. Виправляти ситуацію потрібно було негайно і наші дівчата одразу взялися до роботи, ще раз довівши, що з характером у них все в порядку. Вже другий сет завершився з тим же рахунком але вже на користь «Регіни». Отримавши удар у відповідь, якщо використати боксерську термінологію, гравці «Сєвєродночанки» дещо «попливли» чим миттєво скористалася рівненська команда. Про перевагу в третій партії красномовно говорить рахунок 25:13 на користь «Регіни». В четвертій партії довгий час точилися приблизно рівна боротьба але фінішний відрізок залишився повністю за рівненською командою. Тож заслужена перемога 3:1.

В другому матчі ігрового дня «Орбіта», як кажуть без питань, перемогла чернігівський «Педуніверситет» в трьох партіях. Студентки намагалися чинити опір, але клас запоріжанок на сьогодні вищий, що і було доведено на майданчику.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Регіна» стартувала у Суперлізі з двох домашніх поразок

«Регіна» розпочне новий сезон у Суперлізі поєдинками проти призерів

На останок в РОФВ проаналізували турнірну ситуацію: «Орбіта» за два тури до фінішу забезпечила собі збереження прописки у еліті жіночого українського волейболу. Чернігівська команда за кращих для себе розкладів може сподіватися лише на перехідні ігри, а на шосту позицію залишилося два претенденти «Регіна» та «Сєвєродончанка». Шанси нашої команди наразі значно кращі. У нашої команди перед заключними двома матчами перевага в дві перемоги. «Сєвєродончанці» залишається сподіватися на дві осічки «Регіни» та й самій здобувати максимальний результат в тому числі і в матчі з «Орбітою». Якщо таке станеться то доведеться рахувати співвідношення партій. Наразі у рівненської команди співвідношення 9-7 і коефіцієнт 1,2857, у сєверодонецької 5-11 і коефіцієнт 0,4545. Тому боротьба буде точитися за кожну партію.

Нагадаємо, що у четвер, 20 квітня, зіграють «Орбіта» - «Регіна» та «Педуніверситет» - «Сєвєродончанка». І на останок ще один нюанс: у випадку перемоги чернігівської команди «Регіна» достроково збереже право виступати в Суперлізі на наступний сезон.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ