02.05.2017, 16:00
Як вибрати м'ясо для смачного шашлику?
Правильно підібраний шмат м'яса - це вже половина успіху, в приготуванні смачного шашлику. Скористайтесь даними порадами і ваш пікнік або святковий обід вдасться на славу.
Найкраще брати охолоджене м'ясо.Таким воно стає після витримки в прохолодному місці, час витримки залежить від сорту м'яса та від умов зберігання. Температура такого м'яса варіюється від 0 до 4 градусів у товщі м'язів. В охолодженого м'яса з'являється властива йому скоринка підсихання і еластичність.
Як замаринувати м'ясо для соковитого шашлика?
- Щоб відрізнити охолоджене м'ясо від замороженого і відталого, потрібно надавити на нього пальцем: м'ясо має бути пружним. У відталого м'яса - більш інтенсивний колір, пухка консистенція, червоний м'ясний сік.
- М'ясо обов'язково потрібно понюхати. Запах у жодному разі не повинен бути неприємним. Якщо хоча б зовсім трохи віє затхлістю, вогкістю, хімією, гнилизною - від покупки треба відмовитися.
- Звертайте увагу на зовнішній вигляд м'яса: свіже охолоджене м'ясо - сухе, але при цьому глянцеве, з легким відблиском, рівномірного кольору.
Не беріть темне м'ясо - швидше за все воно старе й годиться хіба що на суп.
- На дотик м'ясо не повинно бути вологим, липким, не повинно сочитися кров'ю.
- Перед покупкою обов'язково розгорніть охолоджене м'ясо. Якщо не хочете бруднити руки, доможіться від продавця, щоб він показав м'ясо з усіх сторін. Урахуйте, що м'ясо потім потрібно нарізати порційними шматками, тому найкраще купувати цілий шматок м'яса, і щоб з нього не звисали шматки жиру та жили.
Як пити і не хмеліти?
- Можливо, найбільш корисною порадою у справі вибору м'яса для стейку або відбивних на ринку, буде рекомендація робити покупки тільки в ранкові години. На прилавках більше ласих шматочків і за день м'ясо не встигне належатися і перемацатися багатьма покупцями, а також є досить висока ймовірність, що шматок, який ви виберете, був вирізаний з туші кілька хвилин назад або в крайньому випадку - напередодні ввечері.
Шашлик зі свинини зіпсувати практично неможливо. Це м'ясо соковите та м'яке. В ідеалі необхідно взяти шматок, що називається "ошийок" - ця частина розташована уздовж хребта на шиї. М'ясо звідси найніжніше, прожилки жиру в ньому розташовані рівномірно. З однієї туші виходить 1,5-2 кг ошийка. Для шашлику також підійде м'ясо, розташоване уздовж хребта на спині. Сало з нього найкраще повністю видалити. Із задньої частини туші вийде сухий і жорсткий шашлик, тому що м'ясо тут найпісніше.
Як швидко і правильно розморозити м'ясо та рибу? [+Відео]
Популярний шашлик з яловичини, але він виходить більш жорстким. Щоб цього уникнути, краще вибрати для страви вирізку або філейну частину.
За матеріалами domovyk.com
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ogo.uaПереглядів: 7421відпочинок на природі, провідна неділя, травневі свята, пікнік, свіже м'ясо, шашлик, м'ясо, споживач
Інші статті рубрики:
Грошові надходження та стрімкі зміни: гороскоп на 19 квітня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 19 квітня.
переглядів: 18
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 1090
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримуватимуть 7800 грн
З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах
переглядів: 133
Декілька вулиць у Рівному залишилися без води
Через пошкодження водопроводу тимчасово відсутнє водопостачання на вул.Малорівненській, вул.Боженова та вул.Севастопольській.
переглядів: 140