Ми у Facebook
28.04.2017, 19:30

Дача.Сад.Город. Догляд за ліліями весною (+ВІДЕО)

В основному за ліліями особливого догляду не потрібно. Проте потрібно враховувати особливості сортів,якість грунту та інші фактори для того, щоб на вашій клумбі красувались найпишніші квіти.
Під час вегетаційного періоду важливо забезпечити рослину вологою. Але не потрібно старатися — лілія не надто любить болото. Як тільки настає справжнє спекотне літо, поливаються лілії вранці і ввечері. При цьому грунт важливо мульчувати, щоб вона швидко не пересихала.

Рівняни, остерігайтесь кліщів

Перший раз добриво потрібно вносити ранньою весною, коли тільки з’являються пагони. Калійно-фосфорні добрива вносяться тоді, коли лілії починають цвісти.

Відео-інструкція як висаджувати лілії весною:



Часто східні гібридні лілії погано переносять зимівлю. Важливо з настанням сезону дощів накрити рослину. На провітрювання плівку потрібно знімати тільки тоді, коли з’являється сонце. Так грунт не буде перезволожуватися, а цибулина — не буде гнити.

Якщо лілія не цвіте, значить, глибина посадки була великою. Якщо квіти швидко обсипаються, значить, грунт сильно перегрівається. Виправити ситуацію допоможе мульчування грунту.

Дача. Сад. Город. Що варто знати про вирощування лілій [+Відео]

Єдиною загрозою рослини є лілейний жук. Бажано збирати шкідників вручну, а не обробляти квітку хімікатами, які зіпсують зовнішній вигляд листя лілій.

Не потрібно поспішати зрізати насіння після того, як лілія скине квіти. Насіннєві коробочки прибираються через деякий час. Поливати лілію потрібно до пізньої осені або до тих пір, поки не настане пересадка.

Дача.Сад.Город. Догляд за агрусом

Важливо правильно зберігати цибулини лілій. Перед закладанням на зберігання коренеплоди очищають від землі, висушують.

За матеріалами sadovymir.ru






На правах реклами