Ми у Facebook
02.05.2017, 16:00

Як вибрати м'ясо для смачного шашлику?

Правильно підібраний шмат м'яса - це вже половина успіху, в приготуванні смачного шашлику. Скористайтесь даними порадами і ваш пікнік або святковий обід вдасться на славу.

Найкраще брати охолоджене м'ясо.Таким воно стає після витримки в прохолодному місці, час витримки залежить від сорту м'яса та від умов зберігання. Температура такого м'яса варіюється від 0 до 4 градусів у товщі м'язів. В охолодженого м'яса з'являється властива йому скоринка підсихання і еластичність.

Як замаринувати м'ясо для соковитого шашлика?

- Щоб відрізнити охолоджене м'ясо від замороженого і відталого, потрібно надавити на нього пальцем: м'ясо має бути пружним. У відталого м'яса - більш інтенсивний колір, пухка консистенція, червоний м'ясний сік.

- М'ясо обов'язково потрібно понюхати. Запах у жодному разі не повинен бути неприємним. Якщо хоча б зовсім трохи віє затхлістю, вогкістю, хімією, гнилизною - від покупки треба відмовитися.

- Звертайте увагу на зовнішній вигляд м'яса: свіже охолоджене м'ясо - сухе, але при цьому глянцеве, з легким відблиском, рівномірного кольору.
Не беріть темне м'ясо - швидше за все воно старе й годиться хіба що на суп.

- На дотик м'ясо не повинно бути вологим, липким, не повинно сочитися кров'ю.

- Перед покупкою обов'язково розгорніть охолоджене м'ясо. Якщо не хочете бруднити руки, доможіться від продавця, щоб він показав м'ясо з усіх сторін. Урахуйте, що м'ясо потім потрібно нарізати порційними шматками, тому найкраще купувати цілий шматок м'яса, і щоб з нього не звисали шматки жиру та жили.

Як пити і не хмеліти?

- Можливо, найбільш корисною порадою у справі вибору м'яса для стейку або відбивних на ринку, буде рекомендація робити покупки тільки в ранкові години. На прилавках більше ласих шматочків і за день м'ясо не встигне належатися і перемацатися багатьма покупцями, а також є досить висока ймовірність, що шматок, який ви виберете, був вирізаний з туші кілька хвилин назад або в крайньому випадку - напередодні ввечері.



Шашлик зі свинини зіпсувати практично неможливо. Це м'ясо соковите та м'яке. В ідеалі необхідно взяти шматок, що називається "ошийок" - ця частина розташована уздовж хребта на шиї. М'ясо звідси найніжніше, прожилки жиру в ньому розташовані рівномірно. З однієї туші виходить 1,5-2 кг ошийка. Для шашлику також підійде м'ясо, розташоване уздовж хребта на спині. Сало з нього найкраще повністю видалити. Із задньої частини туші вийде сухий і жорсткий шашлик, тому що м'ясо тут найпісніше.

Як швидко і правильно розморозити м'ясо та рибу? [+Відео]

Популярний шашлик з яловичини, але він виходить більш жорстким. Щоб цього уникнути, краще вибрати для страви вирізку або філейну частину.

За матеріалами domovyk.com





На правах реклами